TOUR DE FRANCE

Pogačar spet blestel tudi v sprintu in še povišal prednost

Etapo je dobil nosilec zelene majice Wout van Aert.
Fotografija: Tadej Pogačar je bil danes tretji. FOTO: Daniel Cole Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je bil danes tretji. FOTO: Daniel Cole Pool Via Reuters

Belgijec Wout Van Aert je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Doleja v Franciji do švicarske Lozane (186,3 km) je član Jumbo-Visme ugnal Avstralca Michaela Matthewsa na drugem in Tadeja Pogačarja na tretjem mestu. V prvi skupini je kot 14. končal tudi drugi slovenski zvezdnik Primož Roglič. Preostali trije Slovenci, Matej Mohorič, Jan Tratnik (oba Bahrain-Victorious) in Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco), niso prišli v cilj s prvo skupino, v kateri je bilo 26 kolesarjev.

Z novimi štirimi bonifikacijskimi sekundami je Pogačar (UAE Team Emirates) še nekoliko povišal prednost v skupnem seštevku in ima sedaj 39 sekund naskoka pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma). Britanec Geraint Thomas iz ekipe Ineos Grenadiers pa zaostaja 1:14 minute.

Za Van Aerta, ki je slavil drugo etapno zmago na letošnjem Touru, je bila to 37. zmaga v karieri. Letos je sedmič stopil na prvo stopničko zmagovalnega odra. Ob tem je na letošnjem Touru vpisal še tri druga mesta in zanesljivo drži zeleno majico najboljšega po točkah.

V nedeljo bo pred drugim prostim dnem na vrsti še etapa od Aigleja do Chatel les Portes du Soleila (192,9 km). Gre za zahtevno traso s tremi kategoriziranimi vzponi, od tega tudi dvema v zadnjih 70 km. Tudi zadnjih nekaj kilometrov bo do cilja potekalo nekoliko navkreber.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije