NBA

Poglejte, kako je Dončić spet čaral na igrišču (VIDEO)

Dallas je premagal neposrednega nasprotnika v boju za četrto mesto v zahodni konferenci.
Fotografija: Luka Dončić in podaja za hrbet. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić in podaja za hrbet. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so v NBA v domači dvorani premagali Utah s 114 : 100. Prvi strelec tekme je bil Luka Dončić, ki je ekipi iz Salt Lake Cityja nasul 32 točk, imel pa je tudi 10 skokov. Gostje so v prvi četrtini vodili z 29 : 19 in v drugi s 46 : 35, a že do polčasa se je Dallas približal na točko. V drugem polčasu je povedel za 10 točk in do konca obdržal prednost.

Dallas se je z zmago povzpel na četrto mesto na lestvici, Utah pa je zdaj peti. Za Dallas je 22 točk in 10 skokov dosegel Jalen Brunson, 23 paReggie Bullock. Pri gostih je bil z 18 koši najboljši Rudy Gay.

Dragić izgubil z Brooklynom

Na devetem mestu vzhoda pa je Brooklyn z Goran Dragićem. Ta je v domači dvorani izgubil s Charlottom s 119 : 110, Dragić dosegel 7 točk ter po 6 skokov in podaj. Tekma je bila polna preobratov, gostje so vodili že 90 : 79, dobre tri minute pred koncem so domači povedli s 107 : 106, do konca pa je bilo spet vse v znamenju Charlotta. V vrstah Brooklyna je bil najboljši s 27 točkami Kevin Durant, Andre Drummond pa je dosegel 20 točk in 17 skokov. Na drugi strani je 33 točk dosegel LaMelo Ball.

Nova vodilna ekipa vzhodne konference je Boston. S 134 : 112 je premagal Minnesoto in izkoristil poraz Philadelphie proti Phoenixu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije