NOGOMET

Pozor, Domžale na 2. tiru!

Fotografija: Trener Domžal Simon Rožman in njegovi varovanci so se odločno vmešali v boj za naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Trener Domžal Simon Rožman in njegovi varovanci so se odločno vmešali v boj za naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Ali se bo prvak Maribor po nekajtedenski rezultatski in moralni kalvariji le pobral in začel močneje dihati za ovratnik vodilni Olimpiji? To je morda najbolj vznemirljivo vprašanje pred 26. krogom državnega prvenstva nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vsekakor pa pri tem ne smemo na stranski tir postavljati Domžal, ki so z desetimi zaporednimi zmagami zasedle drugo mesto in napovedale boj za sam vrh lestvice, če bi si Olimpija privoščila prevelik spodrsljaj. Kar naenkrat smo torej dobili troboj za naslov prvaka, kar je enajst krogov pred koncem prvenstva dobrodošlo za dodatno zanimivost in napetost v elitnem klubskem tekmovanju.
Mariborčani bodo danes gostili razigrane Celjane, ki bodo še nekoliko utrujeni od sredinega pokalnega obračuna z Olimpijo, ki so jo tako kot v boju za točke pošteno namučili na poti do zmage. »Prav nič preračunljivi ne bomo glede udarne postave, ki bo začela tekmo z Mariborom. Imamo mlado in obetavno ekipo, ki potrebuje težke preizkušnje za svoj razvoj. V obračun bomo šli z vsemi razpoložljivimi močmi,« je strateg Celja Dušan Kosič napovedal gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer so po dolgem obdobju molka včeraj spet postregli z medijskim terminom. Pozor! Celje je jeseni v Ljudskem vrtu iztržilo remi 0:0, potem pa je doma premagalo Maribor z 2:1. Kdo naj se torej bolj boji tega dvoboja?

Olimpija bo jutri gostovala v Krškem, kjer bi se znali Posavci izkazati za nekakšno skrito mino, ki se ji bodo morali zmaji izogniti v velikem loku. Trener zeleno-belih Igor Bišćan ima na voljo precej kakovostnejši kader, a mora ta tudi psihološko dobro prenesti pritisk stalne obveze po zmagah. Krčani so lahko sproščeni, saj so si priigrali lepo prednost pred tekmeci za obstanek. V Domžalah vsekakor ne bodo vnaprej beležili zmage proti kranjskemu Triglavu, zato se lahko gorenjski orli upravičeno bojijo petarde ali še česa hujšega v svoji mreži. Šef rumene družine Simon Rožman namreč neizprosno zahteva visok ritem, agresivnost in gole. Gorica kot gost in gostitelj hkrati ter Rudar sta favorita proti Ankaranu oziroma Aluminiju. Pari 26. kroga: Ankaran - Gorica (glavni sodnik Rade Obrenović; danes ob 15. uri v Novi Gorici), Maribor - Celje (Dejan Balažič; danes ob 16.20), Rudar - Aluminij (David Šmajc; danes ob 18.45), Krško - Olimpija (Dragoslav Perić; jutri ob 15.50), Domžale - Triglav (Slavko Vinčić; jutri ob 19. uri).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije