KRITERIJA PO DOFINEJI

Roglič se je oglasil po grozljivem padcu, sporočilo je zaskrbljujoče

V grdem padcu znova udeležena Roglič in Evenepoel.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je bil v peti etapi kriterija po Dofineji na mokrem cestišču udeležen v množičnem padcu okoli 21 km pred ciljem. Ob njem se je na tleh znašlo še ogromno drugih kolesarjev, med njimi tudi vodilni v skupnem seštevku Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Dirko so za danes ustavili.

image_alt
Prišlo do brutalnega padca, dirka ustavljena! Na tleh tudi Roglič (VIDEO)

»Padel sem na ramo, ki so mi jo operirali pred leti, tako da moramo pri zdravniški ekipi še preveriti, v kakšnem stanju je. Mislim pa, da bo v redu. Padec je bil grozljiv, sam sem vsaj prišel do cilja, vsem to ni uspelo,« je za prireditelje dirke dejal Roglič.

V petek bo na sporedu zahtevna gorska etapa od Hauterivesa do Le Collet d'Allevarda. Zaključni vzpon je dolg 11,2 km s povprečnim naklonom 8,1 %. V skupnem seštevku vodi Evenepoel, ki ima 33 sekund naskoka pred Rogličem. Tretji je Američan Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike), ki se je edini iz najboljše trojice izognil množičnemu padcu. V skupnem seštevku zmagovalec dirke Pariz-Nica zaostaja 1:04 minute.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije