VRHUNSKA PREDSTAVA

Slovenska prevlada na nemških tleh: domačinom spodnesli tla pod nogami

Če jutri Slovenija ne premaga še Francije, današnja zmaga ne bo veliko štela.
Fotografija: Razpoloženi Dončić. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters
Odpri galerijo
Razpoloženi Dončić. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters

Slovenci so danes pokazali povsem drugačen obraz kot na tekmi proti BiH in kvalifikacijski tekmi za SP proti Nemčiji ter zmagali z 88 : 80, toda za prvo mesto v skupini morajo jutri premagati še Francijo, sicer bodo zdrsnili na tretje mesto.

Mike Tobey se je danes sicer poškodoval že ob prvem skoku za žogo. Odšel je v slačilnico, zamenjal ga je Žiga Dimec. Na srečo pa poškodba ni bila huda in Tobey se je vrnil v igro. Prav Tobey je s trojko odlično odprl drugo četrtino za prvo dvomestno prednost.

Mike Tobey si je rahlo poškodoval gleženj, upajmo, da se bolečina čez noč ne bo okrepila. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters
Mike Tobey si je rahlo poškodoval gleženj, upajmo, da se bolečina čez noč ne bo okrepila. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters

Dončić je v prvem polčasu, v katerem so Slovenci odigrali dobro v obrambi, dosegel 17 točk, 7 skokov in 3 podaje. V tretji četrtini so prevladovali Nemci, vendar se Slovenci niso dali. Dončić je s štirimi zaporednimi točkami povedel Slovenijo na + 6.Ko so naši v 36. minuti povedli z 78 : 66, je bilo videti, da je tekma vendarle odločena, toda Nemci so do konca zadeli še štiri trojke (in dva prosta meta), tako da je bilo razburljivo vse do konca.

Slovenijo v sredo ob 17.15 čaka še zadnja tekma v predtekmovanju proti Franciji. Zmagovalec se bo v osmini finala v Berlinu v soboto, 10. septembra, pomeril s četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A, v kateri sta krog pred koncem na vrhu Španija in Turčija, z izkupičkom 2 ; 2 sledita Črna gora in Belgija, Gruzija ter Bolgarija pa imata eno zmago.

Dončić v akciji. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters
Dončić v akciji. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije