KOLESARSTVO

Španec napoveduje lov na Roglo

Kaden Groves si je zagotovil drugo zeleno majico na Vuelti. Po današnji razgibani etapi sledi odločilni trojček za rdečo majico.
Fotografija: Zmagovalca Vuelte bo bržkone odločil dvoboj med Primožem Rogličem in Enricom Masom. FOTO: Luis Angel Gomez/Sprint Cycling Agency/Unipublic
Odpri galerijo
Zmagovalca Vuelte bo bržkone odločil dvoboj med Primožem Rogličem in Enricom Masom. FOTO: Luis Angel Gomez/Sprint Cycling Agency/Unipublic

Kaden Groves (Alpecin Deceuninck) si je s tretjo etapno zmago v Santanderju zagotovil, da bo drugo leto zapored na cilju v Madridu nosil zeleno majico najboljšega sprinterja. A mora še prikolesariti do trga Cibeles, kar ni uspelo Woutu van Aertu (Visma Lease a Bike), ki je pred torkovim usodnim padcem vodil v točkovanjih za zeleno in pikčasto majico. Polovica njegove dediščine je oddana, nikakor pa še ni odločen boj za glavno nagrado, rdečo majico, ki jo s petimi sekundami naskoka pred Primožem Rogličem (Red Bull Bora Hansgrohe) še nosi Ben O'Connor (Decathlon Ag2r).

Ob van Aertovi odsotnosti Groves v 17. etapi ni imel prave konkurence v sprintu, v katerem si je prikolesaril letošnjo tretjo in skupno sedmo etapno zmago na Vuelti. Groves se je lepo zahvalil pomočnikom za opravljeno delo, saj je bila to zadnja priložnost za mojstre hitrosti na 79. španskem krogu, danes bo na sporedu razgibana 18. etapa, sledi odločilni trojček, pred katerim ima Roglič, ki je tokrat deževno etapo brez težav končal v glavnini, malodane idealno izhodišče.

Je prvi favorit, a še ne nosi bremena rdeče majice, tekmeci za njim pa morajo vztrajno napadati. Najbolj bojevit je tretjeuvrščeni Enric Mas (Movistar), ki za rdečo majico zaostaja za 1:25 minute, vendar v izjavah o boju za vrh ne upošteva več O'Connorja. Njegova tarča je zasavski orel. »Za Rogličem zaostajam za 1:20, torej me toliko loči od rdeče majice. Ta je tisto, kar si želim. Ne bom se vdal brez boja,« napad na vse ali nič napoveduje 29-letni Španec, ki je prepričan, da se mu ponuja življenjska priložnost. Morda pozablja, da se bo dirka končala z vožnjo na čas, v kateri še nikoli ni ugnal slovenskega asa.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije