LIGA PRVAKOV

To ni bil zadetek vesoljca, to je delo Cristiana Ronalda!

Portugalski zvezdnik se je v četrtfinalu lige prvakov znesel nad Juventusom. Real Madrid je v Torinu v prvi tekmi zmagal s 3:0, Bayern pa v Sevilli z 2:1.
Fotografija: Cristiano Ronaldo v Torinu, 3. aprila 2018. Za zgodovino. Foto: AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo v Torinu, 3. aprila 2018. Za zgodovino. Foto: AFP

LJUBLJANA – To je bil gol za bogove, to je bil zadetek človeka, ki morda celo sploh ni s tega planeta! Po strelu Cristiana Ronalda prek glave, po tej briljantni eksekuciji Portugalca s tako imenovanimi škarjicami v 64. minuti dvoboja z Juventusom v Torinu, so domači navijači najprej obmolknili, potem pa so v vsej nemoči zaploskali velikemu nogometnemu mojstru in mu izkazali globoko spoštovanje. »Očitno ljudje komentirajo moj drugi zadetek Juventusu. Bil je res spektakularen, verjetno najboljši v moji karieri. Enkrat sem po podobnem strelu dosegel zadetek v dresu reprezentance, vendar se je žoga v mrežo odbila od okvira vrat. Ta je bil še nekoliko boljši,« je eno od največjih poslastic v zgodovini svetovnega nogometa komentiral prvi zvezdnik Real Madrida, ki je v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov Juventusu zabil dva gola, za veliko zmago s 3:0 pa je zadel še branilec Marcelo. »Že dolgo sem si prizadeval, da bi dosegel takšen zadetek, toda veliko je odvisno od okoliščin na tekmi. Včasih se ne izide, toda vselej moraš poskušati. Jaz sem in tako sem zabil,« je še navdušeno pojasnil CR7, ki je verjetno največjo potrditev za ta umetniški nogometni vložek z najvišjo možno oceno prejel z aplavzom italijanskega občinstva, tudi najbolj gorečih navijačev Juventusa. »To je bil eden najlepših trenutkov. Da ti ploska ves stadion Juventusa, kjer je igralo toliko velikih nogometašev, je zame vrhunski trenutek. To ti za vselej ostane v srcu. Rad bi se zahvalil Italijanom, ki so tako lepo pospremili moj zadetek.« Ko je bilo 2:0 za galaktike iz Madrida in je bil izključen še domači vezist Paulo Dybala, so se sanje o morebitnem zasuku Juventusa povsem razblinile.

Izjemnemu Ronaldu se je za fenomenalni zadetek priklonil tudi legendarni vratar Gianluigi Buffon. Foto: AFP
Izjemnemu Ronaldu se je za fenomenalni zadetek priklonil tudi legendarni vratar Gianluigi Buffon. Foto: AFP

Buffon vs. Ronaldo

Kaj še dodati? Da je Ronaldo dosegel že rekordni 119. zadetek v ligi prvakov, 14. na devetih tekmah v tej sezoni, da je prvi nogometaš, ki je dosegel gol na desetih tekmah lige prvakov zapored, da je v četrtfinalih LP mrežo tekmecev zatresel že 22-krat, da je na šestih tekmah proti Juventusu zabil kar devet golov. Podajalec za fantastični zadetek enega največjih nogometašev v zgodovini te čudovite igre Dani Carvajal je postavil piko na i z naslednjimi besedami: »Aplavz občinstva za Ronalda pove vse!«


Kraljevi klub je s to zmago, ki ga tako rekoč uvršča v polfinale elitnega tekmovanja, samo potrdil premoč nad staro damo iz Piemonta. Ta kluba sta se pomerila tudi na začetku junija lani v finalu lige prvakov, v Cardiffu pa je bil Real boljši s kar 4:1; tudi takrat je Ronaldo dosegel dva zadetka. Legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon je podaljšal kariero še za eno sezono, da bi morda vendarle prišel do lovorike v ligi prvakov, toda tudi tokrat se mu je zgodil Real z Ronaldom. »Zelo smo razočarani, saj očitno ne bomo napredovali. To je res sramota, toda proti takšni ekipi moraš ostati miren in ji čestitati, saj je objektivno močnejša od nas,« je gosposko držo ohranil 40-letni Buffon.

Srečni Bayern

Na drugi tekmi torkovega večera je Sevilla proti münhenskemu Bayernu povedla v 32. minuti, ko je zadel Pablo Sarabia, a so imeli Španci v nadaljevanju precej smole, saj je avtogol zabil Jesus Navas. Bavarci, ki so imeli bistveno več žogo v svoji posesti, so zasluženo povedli v 68. minuti, ko je zadel Thiago Alcantara s strelom z glavo po podaji Francka Riberyja. V nadaljevanju so igralci Bayerna brez posebnih težav nadzorovali tekmo, še naprej so imeli večjo posest in se na povratno tekmo odpravljajo z lepo prednostjo (2:1). Da pa je to daleč od idilične prednosti, se zaveda tudi izkušeni trener Bayerna Jupp Heynckes: »Psihološko je bilo zelo pomembno, da smo hitro izenačili, čeprav z nekaj sreče. Toda če želimo osvojiti ligo prvakov, bomo morali marsikaj izboljšati v svoji igri.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije