SMUČANJE

Veleslalom: Bucik Jogan končala na 21. mestu

Odprla se je 59. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.
Fotografija: Ana Bucik Jogan. FOTO: Kerstin Joensson Afp
Odpri galerijo
Ana Bucik Jogan. FOTO: Kerstin Joensson Afp

Italijanka Federica Brignone je zmagovalka uvodnega veleslaloma na ledeniku Rettenbach, s katerim se je odprla 59. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Brignone se je na prvo mesto zavihtela s tretjega mesta po prvi vožnji. Edina slovenska finalistka Ana Bucik Jogan je končala na 21. mestu (+3,19). Po prvi vožnji je bila 27.

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je vodila po prvi vožnji, je v finalu izgubila boj za zmago in stopničke, z zaostankom 1,21 sekunde je končala na petem mestu.

Alice Robinson iz Nove Zelandije je osvojila drugo mesto (+0,17), druga je bila tudi na prvi progi, tretje mesto je osvojila Avstrijka Julia Scheib (+1,08). Domačinka je bila po prvi vožnji komaj 14.

Reprezentančni kolegici Bucik Jogan se v zahtevnejših pogojih ob vidljivosti, ki ni bila optimalna, na prvi progi nista znašli. Neja Dvornik (31.; +3,88) je še eno vožnjo zgrešila za osem stotink sekunde, brez finala je ostala tudi tretja Slovenka, Andreja Slokar (44.; +4,36), ki je nastopila s startno številko 62, z najslabšim startnim izhodiščem, kot zadnja v prvi vožnji uvodnega veleslaloma. Obe tudi lani v Söldnu nista bili med dobitnicami točk.

Že pred začetkom veleslalomskega prologa v novo sezono je za presenečenje poskrbela skupna zmagovalka svetovnega pokala Lara Gut-Behrami, ki je po ogledu proge odpovedala nastop zaradi njene slabe fizične pripravljenosti.

V nedeljo bo na sporedu še uvodno dejanje moške sezone z Žanom Kranjcem kot edinim Slovencem na startu tekme.

Naslednja postaja bo Levi na Finskem s slalomoma 16. in 17. novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije