NBA

VIDEO: Dončić izenačil rekord kariere in se vpisal v zgodovino

Dallas je popeljal do zmage v Clevelandu.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

CLEVELAND – Luka Dončić je z izenačenim rekordom kariere (35 točk) v NBA popeljal svoj Dallas do zmage v gosteh nad Clevelandom. Za zmago 111 : 98 je dosegel še 11 skokov in 6 podaj. Postal je šesti igralec po letu 2000, ki je več kot 1000 košev v ligi dosegel pred izpolnjenim 20. letom.

»Počutim se izvrstno. V drugem polčasu nisem bil najboljši, toda prišli smo do zmage in le to na koncu šteje,« je dejal Dončić, ki so ga v Clevelandu pozdravili številni slovenski izseljenci s slovenskimi trobojnicami. Dončić (20 let bo star 28. februarja) je že v prvi četrtini zadel 18 točk, ko se je že pridružil legendam LeBronu Jamesu, Kevinu Durantu, Carmelu Anthonyju, Devinu Bookerju in Dwightu Howardu, ki so preko 1000 točk dosegli pred 20. rojstnim dnevom.



Že v prvem počasu je Luka dosegel 28 točk. Ob polčasu je imel skoraj toliko točk kot vsi člani prve peterke gostiteljev skupaj (30). Trener Dallasa Rick Carlisle je imel po nedavnih zamenjavah igralcev, ko je med drugim Kristaps Porzingis prišel iz New Yorka, tokrat na klopi le devet igralcev v tekmovalni opravi.

Dragić še vedno ne igra

V zaključku je Luki v napadu najbolj pomagal Harrison Barnes, ki je 13 od svojih 17 točk zadel v zadnji četrtini, v kateri je minuto in 29 sekund pred koncem z drugim prostim metom (prvega je zgrešil), Dončič dosegel zadnjo točko svojega moštva.

Košarkarji Indiane so s 95 : 88 v gosteh ugnali Miami, pri katerem Goran Dragić zaradi poškodbe še vedno ne igra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije