NBA

VIDEO: Dončićeva tekma kariere: prvi najstnik z dvema trojnima dvojčkoma

Leonard je pokvaril Lukovo tekmo kariere v NBA.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

DALLAS – Luki Dončiću je proti Torontu uspela najboljša tekma kariere v NBA, saj je s 35 točkami, 12 skoki in 10 podajami postal prvi najstnik z dvema trojnima dvojčkoma. A tudi to ni bilo dovolj za zmago. Dallas je v domači dvorani klonil s 123 : 120, za kar je bil najzaslužnejši Kawhi Leonard. Leonarda so novinarji in igralci NBA minuli teden še tretjič izbrali v začetno peterko tekme vseh zvezd, tokrat pa je s 33 točkami popeljal Toronto.

Čeprav je Dončić, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let, vnovič blestel, pa ni imel pomoči pri soigralcih. »Zame je edino, kar nekaj šteje, zmaga. Seveda je trojni dvojček lep dosežek, a bil bi precej lepši, če bi zmagali,« je po tekmi dejal Luka, ki je v glasovanju navijačev za tekmo zvezd zaostal na zahodu le za LeBronom Jamesom, a vseeno ni prepričal novinarjev in igralcev lige. V zadnji četrtini današnje tekme je spet pokazal, zakaj bi morali izbrati tudi njega, saj je tedaj dosegel 13 točk.

Še šestič to sezono najmanj 30 točk

Ko so gosti povedli s 101 : 99, je Dončić odgovoril s trojko, s katero je še šestič to sezono prišel do 30 točk, 10. podaja, s katero je dosegel trojni dvojček, pa je bila namenjena DeAndreju Jordanu za zabijanje 3 minute in 29 sekund pred koncem. »Nikakor ga nismo mogli spraviti iz ritma, čeprav sem nanj poslal več igralcev. Res je neverjeten,« je po tekmi o Dončiću dejal trener gostov Nick Nurse.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bodo s tekmo v New Yorku odprli gostovanje treh tekem. Igrali so tudi košarkarji Miamija, ekipe ta čas sicer poškodovanega Gorana Dragića. Na gostovanju pri moštvu New York Knicks so zmagali s 106 : 97, izkazal pa se je Wayne Ellington, ki je vseh svojih 19 točk dosegel v drugem polčasu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije