DIRKA PO FRANCIJI

Vingegaard zlomil Pogačarja, etapa Hindleyju

Za zmagovalca lanskega Gira je bila to deveta zmaga v karieri in prva letos, potem ko se je odločil prvič dirkati tudi na Touru. Poleg etapne zmage je oblekel še rumeno majico vodilnega.
Fotografija: Danec Jonas Vingegaard pa je na zadnjem klancu strl Slovenca Tadeja Pogačarja in mu v cilju vzel 1:04 minute. FOTO: Stephane Mahe Reuters
Odpri galerijo
Danec Jonas Vingegaard pa je na zadnjem klancu strl Slovenca Tadeja Pogačarja in mu v cilju vzel 1:04 minute. FOTO: Stephane Mahe Reuters

Avstralec Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Franciji, potem ko je na trasi med Paujem in Larunsom (162,7 km) slavil iz številčne ubežne skupine. Oblekel je tudi rumeno majico. Lanski zmagovalec, Danec Jonas Vingegaard pa je na zadnjem klancu strl Slovenca Tadeja Pogačarja in mu v cilju vzel 1:04 minute.

Za Hindleyja, zmagovalca lanskega Gira, je bila to deveta zmaga v karieri in prva letos, potem ko se je odločil prvič dirkati tudi na Touru. Poleg etapne zmage je oblekel še rumeno majico vodilnega.

V skupnem seštevku ima Hindley 47 sekund naskoka pred drugouvrščenim Vingegaardom, Pogačar pa zdaj na šestem mestu zaostaja 1:40 minute. Tretji je skupno Italijan Giulio Ciccone (Lidl-Trek), ki je bil danes z zaostankom 32 sekund v etapi drugi. Tretji je bil do Larunsa Avstrijec Felix Gall (AG2R Citroen). Vingegaard je ciljno črto prečkal 34 sekund za zmagovalcem.

V četrtek bo na sporedu še druga pirenejska etapa od Tarbesa do Cauterets-Cambasqua (144,9 km).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije