NOGOMET

Z Zahovićem ujeli Olimpijo, Celje končalo niz Domžal

Napadalec Maribora je dosegel pomembna zadetka za zmago vijoličastih nad Triglavom. Za presenečenje je poskrbel Ankaran, ki je v Novi Gorici odpravil velenjski Rudar.
Fotografija: Mariborov Jan Mlakar se je znova poškodoval.
Odpri galerijo
Mariborov Jan Mlakar se je znova poškodoval.

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora so z zmago proti Triglavu z 2:1 končali odlični april, ki ga je zaznamoval silovit juriš s petimi zmagami. Zadnja, igral se je 29. krog Prve lige Telekom Slovenije, je bila vnovič prigarana, cena za uspeh (točkovno izenačenje z zmaji – oboji po 64 točk) pa visoka. Predčasno je moral zaradi izključitve pod tuš Saša Ivković, Jan Mlakar je začel tekmo, a obnovil poškodbo gležnja. Dodatne skrbi mariborskemu trenerju Darku Milaniču povzroča poškodba dvakratnega strelca Luke Zahovića. »Tekmo smo začeli zelo dobro, čeprav so v začetnem delu manjkale priložnosti. Potem nas je gol gostov presekal, vendar so se fantje zelo dobro odzvali. Zadeli smo dvakrat in prišli do zasuka, potem po vstopu Tavaresa v igro še do priložnosti za 3:1. V drugem polčasu smo še večkrat zapretili, potem pa nam je izključitev Ivkovića otežila nalogo, da nismo mogli biti tako prepričljivi. Smo pa dobro reševali situacije, ki smo jih morali. Fantje si zaslužijo čestitke za to peto zmago v nizu, posebej pa moram omeniti tudi odlično ozračje na tribunah. Od navijačev smo dobivali podporo v odločilnih trenutkih, čutila se je energija in ta nam je veliko pomenila,« je bil z doseženim zadovoljen domači strokovnjak Darko Milanič, ki je spomnil na zgodnje vodstvo gostov – v 24. minuti je svoj 14. gol v sezoni zabil Matej Poplatnik. V nadaljevanju je zablestela mariborska mladost – Martin Kramarič, Jan Mlakar, Luka Zahović. Vsi trije so zelo pomembni pri spomladanski renesansi in razcvetu vijolic. Tudi zato je bil Milanič precej zaskrbljen, pred naslednjim krogom bo imel glavno besedo v klubu zdravnik. »Moramo se res najprej prešteti, potem pa s polno energijo k novemu izzivu,« je povedal mariborski trener, potem je besedo prepustil Gorenjcem. »Škoda... Moji fantje so odigrali dobro, povedli smo v Ljudskem vrtu, potem pa nas je slabih pet minut stalo zmago. A nismo se predali, pritiskali smo. Gremo naprej, v Mariboru so bili v naši ekipi tudi mladinci. Mislim, da smo pred zahtevnim mariborskim občinstvom pokazali nekaj dobrega. Prihodnost je svetla. Dokler bodo matematične možnosti za obstanek, bomo igrali. Verjamem, da bomo obstali v prvi ligi,« je bil odločen Siniša Brkić, trener kranjskega Triglava, ki pa zdaj že pet točk zaostaja za devetouvrščenim Ankaranom.

Razočarani Pušnik

Primorci iz Ankarana, tekma je bila sicer v Novi Gorici, so še drugič v tej sezoni porazili velenjski Rudar (3:2). Vseh pet golov je bilo doseženih v prvem polčasu, uvodne tri so zabili »domačini«. V prvem polčasu je bil še posebno razigran Tim Vodeb, ki je z glavo podal za vodstvo z 1:0, potem pa s privlačnimi škarjicami povišal na 2:0. V drugem delu uvodnega polčasa so Velenjčani omilili poraz. »Zelo sem razočaran. Nekateri fantje se bodo morali zamisliti nad svojo disciplino v igri. Prejemamo preveč golov. Tokrat smo držali žogo 90 minut, a smo naredili tri velike napake, ko smo jim kar podarili tri čiste priložnosti. Ankaran je to izkoristil, čestitam jim, trudili so se,« je bil po tekmi v Novi Gorici vidno razočaran trener Rudarja Marijan Pušnik. »Na koncu smo malce popustili in prejeli dva zadetka, tega res nismo potrebovali. Smo pa bili nagrajeni za bojevitost, trud in nekaj dobrih akcij. Mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena. S temi tremi točkami smo dobili nekaj miru v hišo. Zdaj nas čakata dve zahtevni tekmi – proti Domžalam in Mariboru, kjer pa bomo prav tako lovili ugoden rezultat,« je pristavil strateg Ankarana Vlado Badžim.
Luka Zahović je dvakrat zatresel mrežo Triglava.
Luka Zahović je dvakrat zatresel mrežo Triglava.

Konec nepremagljivosti

V Celju se je sklenil niz, ki je trajal skoraj pol leta! Domžalski nogometaši so bili nepremagani šest mesecev oziroma od 28. oktobra. Simon Rožman in ekipa so klonili (2:1), cena za poraz pa je bila visoka; že v 8. minuti so ostali brez poškodovanega Senijada Ibričića, v nadaljevanju se je poškodoval še en zvezni igralec – Zeni Husmani. Kljub temu so bili gostje v nadaljevanju podjetnejši, Dario Melnjak je stresel okvir celjskih vrat. Potem so prišle domače minute – med 29. in 42. sta se med strelce vpisala Rudi Požeg Vancaš (gola proti bivši ekipi ni slavil) in Lovro Cvek, ki je v 42. z volejem matiral goste. »Naš prvi polčas je bil odličen, v drugem pa smo trpeli. Z nekaj športne sreče, z veliko truda in energije nam je uspelo zmagati,« se je trener Celja Dušan Kosič razveselil treh točk, s katerimi so se Celjani točkovno poravnali s sosedi iz Šaleške doline. »Za nami je izjemen niz, ki so ga fantje dosegli z trdim delom. Vedeli smo, da se bo enkrat končal, a se s tem nismo obremenjevali. Poraz nas ne bo vrgel iz tira, vsekakor pa mi je zelo žal vseh teh poškodb, ki smo jih žal staknili na tekmi. Vedeli smo, da nas bo nasprotnik skušal onemogočiti na vse načine, in to jim je tudi uspelo,« je po porazu proti svoji nekdanji ekipi povedal sedanji trener Domžal Simon Rožman. 
Pred Kranjčani, na fotografiji je zadetek Mateja Poplatnika v Ljudskem vrtu, je zahteven boj za obstanek. FOTOgrafije: MP Produkcija
Pred Kranjčani, na fotografiji je zadetek Mateja Poplatnika v Ljudskem vrtu, je zahteven boj za obstanek. FOTOgrafije: MP Produkcija

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije