NAZAJ DOMA

Kolesar Jakob doživel srčni zastoj, zdravnik ob progi mu je rešil življenje

»Končno sem spet doma. Malo sem še utrujen, a pričakujem, da se bom že drug teden vrnil v šolske klopi, počasi tudi že na trenažer in kasneje tudi na kolo.«
Fotografija: Dvakratni zaporedni državni prvak Jakob Omrzel je na dirki Giro della Lungiana v Italiji po padcu utrpel veliko ureznino na vratu in doživel srčni zastoj. FOTO: Kk Adria Mobil
Odpri galerijo
Dvakratni zaporedni državni prvak Jakob Omrzel je na dirki Giro della Lungiana v Italiji po padcu utrpel veliko ureznino na vratu in doživel srčni zastoj. FOTO: Kk Adria Mobil

V začetku septembra smo pisali, da se je na uvodni etapi mladinske kolesarske dirke Giro della Lungiana v Italiji v nesreči hudo poškodoval slovenski prvak Jakob Omerzel. Po padcu je utrpel veliko ureznino na vratu in doživel srčni zastoj. 

Jakobu je na srečo še pred prihodom reševalnih vozil prvo pomoč nudil zdravnik, ki je bil naključno med gledalci, kjer je Jakob nesrečno padel.

»Ob požrtvovalnosti in strokovnosti zdravniške ekipe v La Spezii ter nadaljnji zdravniški oskrbi v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru je danes Jakob že doma, med svojimi najbližjimi. Uspešno okreva in je poln pozitivne energije,« so sporočili z Adria Mobil Cycling.

»Končno sem spet doma. Malo sem še utrujen, a pričakujem, da se bom že drug teden vrnil v šolske klopi, počasi tudi že na trenažer in kasneje tudi na kolo«, je povedal Jakob ob obisku Adria Mobil Cycling.

Jakob je ekipo gostoljubno sprejel skupaj z očetom. »Iskrice v njegovih očeh so nam dale vedeti, da bo kmalu spet kolesu, da se bo pridružil svojim najboljšim prijateljem, Žaku, Nejcu, Vidu in Aljažu, o katerih bomo zagotovo še veliko slišali. Vsi skupaj mu lahko zaželimo le čim prejšnje okrevanje, veliko sreče in uspešno nadaljevanje izjemne športne kariere.« so še navedli v kolesarskem klubu Adria Mobil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije