NBA

Luka Dončić se je poleti spočil: »Naslov prvaka, to je naš cilj« (VIDEO)

Košarkarji Dallas Mavericks so imeli dan za medije, ki je tradicionalen uvod v novo sezono.
Fotografija: Košarkarji Dallas Mavericks so imeli dan za medije, ki je tradicionalen uvod v novo sezono. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
Košarkarji Dallas Mavericks so imeli dan za medije, ki je tradicionalen uvod v novo sezono. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Košarkarji Dallas Mavericks so imeli dan za medije, ki je tradicionalen uvod v novo sezono. V ospredju je bil Luka Dončić, ki je med drugim povedal, da se je poleti spočil in da se veseli sodelovanja z novim igralcem, Klayom Thompsonom, s katerim ekipa v novi sezoni cilj na najvišje mesto.

Potem ko je Dallas lani igral v finalu in izgubil proti Bostonu 1:4, Luka Dončić pravi, da je letos cilj naslov prvaka.

»Finale je bil izjemna izkušnja, ki nam bo v prihodnje zagotovo pomagal k uresničitvi cilja. Motiviral nas je in pokazal, kaj moramo izboljšati. V prejšnji sezoni nismo bili dovolj dobri za naslov,« je dejal 25-letni Ljubljančan, ki bo začel sedmo sezono v ligi NBA.

»Naslov prvaka, to je naš cilj.«

Na novinarsko vprašanje, naj z eno besedo opiše pričakovanja pred sezono, je Dončić odgovoril: »Naslov, to je naš cilj

Dallas se je letos okrepil s štirikratnim prvakom lige NBA Klayom Thompsonom, ki je bil trinajst sezon član Golden State Warriors. Ekipi sta se sicer pridružila še Naji Marshall in Quentin Grimes.

Luka Dončić je priznal, da je bil navdušen, ko je izvedel, da se bo ekipi pridružil izjemni strelec za tri točke. »Klay je neverjeten igralec. Ima štiri prstane za prvaka. Komaj čakam, da ga vidim na igrišču,« je dejal Dončić.

Dallas bo v pripravah za novo sezono odigral štiri tekme

Doma se bo meril z Memphis Grizzlies (8. 10.), Utah Jazz (11. 10.) in Milwaukee Bucks (18. 10.), vmes pa ga čaka še gostovanje pri Los Angeles Clippers (15. 10.). Uvodno tekmo sezone bo igral 25. oktobra doma proti San Antonio Spurs.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije