NOGOMET

Milec: Zaradi mene ga lahko zabije fizioterapevt

Nogometaši Maribora samozavestni pred derbijem z Olimpijo. Vijolični želijo še nadgraditi serijo osmih zmag in dveh remijev.
Fotografija: Vratar Olimpije Aljaž Ivačič bo moral paziti predvsem na nevarne predložke Martina Milca. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Vratar Olimpije Aljaž Ivačič bo moral paziti predvsem na nevarne predložke Martina Milca. FOTO: Tadej Regent

MARIBOR – Mariborčani v vznesenem nogometnem ozračju, kakršno je lahko le v najbolj nogometnem mestu v državi, pričakujejo jutrišnji (20.30) derbi z Olimpijo v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Doslej obračuni največjih slovenskih klubov niso neposredno odločali o naslovu državnega prvaka, razplet tokratnega v Ljudskem vrtu pa bi znal biti odločilen jeziček na tehtnici.

Vijolični imajo pred zmaji točko prednosti (74:73), zato bi bil za njih sprejemljiv tudi neodločen izid. V zadnjih dveh krogih jih namreč čakata obračuna s Celjem v gosteh in z Gorico doma, ki bi ju morali dobiti. Olimpija bo gostila Krško in na koncu gostovala v zelo vročih Domžalah.

Taktična odličnost

"Izključujemo vsakršne kalkulacije. Tako smo se obnašali doslej in v tem slogu moramo nadaljevati. To nam je tudi prineslo vodilni položaj na lestvici, ki nam odpira več možnosti. Ne glede na to bomo poskušali biti takšni, kot Maribor zna biti," napoveduje trener prvakov Darko Milanič, ki vztraja, da morajo njegovi fantje jutri leteti po igrišču, toda: "S tem ne mislim, da morajo igralci brezglavo tekati po igrišču. Sprintati bodo morali tako v napadu kot v obrambi. Bomo zelo agresivni, na zgornji meji tekaških sposobnosti," Primorec na klopi štajerskega ponosa zahteva igro visokega ritma, a hkrati opozarja: "Olimpijo bomo obravnavali zelo spoštljivo, tako kot vse druge. Odvisni pa bomo predvsem od naše igre. Moramo biti pripravljeni na vse; ali bodo igrali z dvema napadalcema ali pa kako drugače. Temu se moramo prilagoditi sproti. Fantje imajo s tem že precej izkušenj, verjamem, da se bomo tudi tokrat ustrezno odzvali."

Vključno z zadnjim derbijem 31. marca v Stožicah (1:1) imajo vijolični za sabo niz osmih zmag in dveh remijev. V tej sezoni imajo tudi boljši medsebojni izplen z Olimpijo (zmaga in dva remija), zato njihovi privrženci tudi zaradi rezultatske krize Olimpije pričakujejo novo zmago. "Pričakovanja javnosti so zmeraj visoka. Našo prednost želimo nadgraditi, izkoristiti. Govorimo o tem, da bomo taktično odlični, da jim bomo poskušali vsiliti svojo igro. Živahni bomo, napadali bomo, želimo jih premagati. Naš moštveni duh nam prinaša tudi všečno igro, s številnimi napadi in zaključki, na tem želimo graditi tudi naprej," je pojasnil Milanič, trener šampionov, ki so v zadnjih desetih derbijih z Olimpijo iztržili štiri zmage in šest remijev.

Derbiji se zmagujejo

Desni bočni branilec Maribora Martin Milec ne pričakuje samo derbija in novega naslova prvaka, ampak se z ženo veselita tudi naraščaja v novembru. Vseeno se je ozrl na zadnje uspešno rezultatsko obdobje: "Od zadnjega derbija smo v dobri formi. Izvlekli smo se iz majhne krize. To nam je uspelo z moštvenim duhom in pozitivnim ozračjem, ki vlada v ekipi," je sporočil Milec (v tem prvenstvu štiri podaje za gol), ki obljublja: "Sprintal bom vseh 90 minut. Ne vem, kateri igralec v polnem Ljudskem vrtu tega ne bi zmogel. Prispeval bom svoj delež. Tudi če bo samo en moj predložek in bo dovolj za zmago, bo verjetno s tem zadovoljen tudi trener. Glavno je, da iztržimo pozitivni izid. Zaradi mene lahko gol doseže tudi fizioterapevt. Tu ne govorimo o posameznikih, samo kot ekipa lahko dosežemo rezultat." In še: "Gremo na zmago, ampak ne brezglavo. Vemo, derbiji se ne igrajo, ampak zmagujejo."

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije