PO PRVENSTVU

Navijači dočakali nogometaše, ki so obljubili, da to ni zadnji uspeh te generacije (FOTO)

Nogometaši zamujajo, Siddharta pa skrbi za dobro vzdušje.
Fotografija: Številni so se zbrali, da zaploskajo nogometašem ob velikem uspehu. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Številni so se zbrali, da zaploskajo nogometašem ob velikem uspehu. FOTO: S. N.

Nogometna zveza je sprejem na Brniku tokrat odpovedala in povabili navijače, naj se raje zberejo v Ljubljani na Kongresnem trgu. 

Večstoglavo množico, ki je želela zaploskati slovenskim nogometnim reprezentantom za odlične predstave na evropskem prvenstvu, je do prihoda nogometaševzabavala Siddharta. 

Okoli osme ure so nogometaši le prišli na trg, navijači so ob napovedi, da se bližajo, pričeli vzklikati: Mi Slovenci! Potem pa nadaljevali z nogometno »himno« reprezentance iz prve nogometne pravljice »Slovenija gre naprej«. Potem so sledili aplavzi vsakemu igralcu posebej in tudi strokovnemu štabu. Najglkasnejši so bili navijači ob prihodu kapetana Jana Oblaka in selektorja Matjaža Keka. Zatem so vzhičeni zapeli slovensko himno.

Janković na oder skoraj brez aplavza

Ljubljanski župan je na odru pozdravil nogometaše in navijače, ob tem pa ni doživel velikega navdušenja ljudi, ki so se zbrali. Podelil je nagradi kapetanu in selektorju in se precej na hitro poslovil. 

Kek: To so tisti, ki so naredili Slovenijo zopet ponosno

Selektor se je skoraj brez glasu zahvalil navijačem in nogometašem, ki so po njegovem mnenju Slovenijo spet naredili ponosno. »Verjamem, da bomo tudi v prihodnje s srcem igrali za Slovenijo,« je dodal.

Oblak: Res najlepša hvala vsem

Kapetan Jan Oblak se je zahvalil vsem za neverjetno navijanje na vseh tekmah in veličasten sprejem v Ljubljani. »Upam, da se ne bomo naslednjič zbrali čez 24 let, ampak da bo to odslej vsake 2 do 4 leta.«

Adam Gnezda Čurin je pohvalil soigralce in navijače ter vidno ganjen dodal, da je ponosen na vse in še: Zagotavljam vam, da to ni bilo zadnjič, ko se je ta generacija uvrstila na tako veliko tekmovanje. 

Žan Karničnik: Hvala vam navijači, hvala vsem, ki ste prišli v Nemčijo in ki ste se danes tukaj zbrali. »Hvala vsem in gremo na nove zmage!« je zaključil.

Več informacij in fotografij s sprejema sledi ...

image_alt
Slovenski navijač takole skušal zmesti Ronalda pri prostem strelu (FOTO)

image_alt
Oglasili so se Šeško, Verbič in Elšnik: teh napovedi se navijači lahko samo veselijo

image_alt
Je bila to Kekova zadnja tekma? »Reprezentanca je zložena za naprej, kdorkoli jo bo vodil«

image_alt
Ne samo Ronalda, Slovenci v jok spravili tudi njegovo mamo (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije