KOŠARKA

Padec Luke Dončića, napovedujejo mu Memphis

Pojavljajo se številne špekulacije. 
Fotografija: Kaj mu bo prinesel nabor? FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kaj mu bo prinesel nabor? FOTO: AFP

Do nabora lige NBA sta še dva tedna. Medtem ko je iz dneva v dan bolj očitno, da bo številka ena 216 centimetrov visoki DeAndre Ayton z Bahamov, je prihodnost Luke Dončića vedno manj jasna. Po zadnjih predvidevanjih, ki sta jih objavila ESPN in Sports Illustrated, naj bi Ljubljančan zasedel četrto mesto ter pristal v moštvu Memphis Grizzlies.
 

21. junij dan D


Nabor, ki bo potekal 21. junija v Brooklynu, je letos še posebej pod drobnogledom košarkarskih strokovnjakov, saj tako talentirane generacije igralcev že dolgo ni bilo. Ameriški portali, ki se ukvarjajo z napovedmi nabora oziroma s predvidevanji, so v večini že ustoličili številko ena. To naj bi bil DeAndre Ayton. Včeraj je opravil predstavitev in trening pri moštvu Phoenix Suns, ki ima pravico do prvega izbora. Ayton je nato stopil pred novinarje in samozavestno dejal, da ve, da bo on številka ena in da sploh ne namerava obiskati ostalih klubov.

Kar se tiče Luke Dončića, se položaj spreminja iz dneva v dan. Čeprav so mu med sezono mnogi napovedovali številko ena, po osvojitvi evrolige in naziva MVP evrolige tudi dvojko, je zdaj 19-letni Dončić zdrsnila na četrto mesto. Vsaj tako meni Jonathan Givony, strokovnjak za nabor pri ESPN, ki pravi, bosta moštvi Sacramento Kings in Atlanta Hawks izpustili Dončića ter raje izbrali visoke igralce, kot so Marvin Bagley III, Jaren Jackson Jr. in Mohamed Bamba.

V tem primeru bi Dončić pristal v ekipi Memphis Grizzlies, kjer je trenutno prvi zvezdnik Španec Marc Gasol. Ta je bil med sezono večkrat zelo kritičen do moštva in je napovedal odhod iz kluba, če ne bo ustreznih okrepitev. Prav Dončić naj bi bil tisti ključni igralec, ki bi prepričal Gasola za nadaljevanje zgodbe v Memphisu, ki med drugimi razpolaga z Mikom Conleyjem, s Chandlerjem Parsonsom, z JaMychalom Greenom in Dillonom Brooksom.

Zdrs na četrto pomeni manj denarja


S četrtim mestom bi Dončić izgubil tudi precej denarja, natančneje 1,6 milijona dolarjev. Prvi izbor ima namreč za prvo sezono zagotovljeno plačo v višini 5,8 milijona dolarjev, drugi 5,2, tretji 4,7 in četrti 4,2 milijona dolarjev. Dončić ima do 11. junija čas, da se odjavi od nabora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije