SPREJEM ŠAMPIONA

Pogačar na Kongresnem trgu: »Velikokrat si polit s pivom, zavohaš kakšen dimček ob cesti« (FOTO)

Sprejem na Kongresnem trgu se je začel ob 18.00, v Komendi pa ob 20.00.
Fotografija: Šampion v Ljubljani! FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Šampion v Ljubljani! FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar navijače že nekaj let razveseljuje z izjemnimi rezultati. Še posebno letos, ko mu je uspelo osvojiti tako Giro kot Tour, kar je nazadnje uspelo legendarnemu Marcu Pantaniju leta 1998. Pantaniju po tem dvojčku ni več uspelo osvojiti tritedenskih dirk, verjamemo pa, da bo pri Pogačarju drugače in da jih bo še naprej osvajal, saj ima šele 25 let. Žal slovenski kolesarski as s Klanca pri Komendi svojih prvih dveh zmag na dirki po Franciji zaradi covidnih omejitev ni mogel proslaviti pred ogromnim številom navijačev, danes pa je drugače. Na Kongresnem trgu ga je pričakala velika množica ljudi.  

Šampion v Ljubljani! FOTO: Voranc Vogel/Delo
Šampion v Ljubljani! FOTO: Voranc Vogel/Delo

Pogačar je bil pred navijači na Kongresnem trgu dobro razpoložen. »Brez navijačev bi bil ta šport res brezvezen. Mislim, da na dirkah navijači naredite tisto energijo, daste tisto motivacijo, in je res neverjetno iti v klanec, ko vsi kričijo tvoje ime,« je slovenski heroj na odru polaskal navijačem.

Na vprašanje povezovalca sprejema, kaj kolesar vidi, ko gre v klanec in pred njim skačejo navijači ter mečejo različne stvari, med drugim tudi čips, je Pogačar šaljivo odgovoril: »Tudi čips se vrže, velikokrat si polit s pivom, zavohaš kakšen dimček ob cesti. Navijači, uživajte, kot uživate, ampak pazite tudi na kolesarje. Nekateri so precej bolj utrujeni kot drugi, tako da na tiste je treba še bolj paziti.« Če ste spremljali letošnji Tour, veste, da je imel med dirko zanimivo prigodo z enim navijačem, ki mu je pred obraz pomolil čips.

Tadej Pogačar FOTO: Voranc Vogel/Delo
Tadej Pogačar FOTO: Voranc Vogel/Delo

Na sprejemu je bila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar. »​Mene velikokrat tuji državniki vprašajo, kaj za božjo voljo v Sloveniji delamo, da imamo toliko vrhunskih športnikov, in ne vem, včasih rečem, da imamo dobro vodo, ne vem več, kaj delamo. Predvsem pa sem neizmerno vesela in srečna takrat, kadar ne samo politiki pridemo pozdravit športnike, to je naša prijetna dolžnost, zame niti ne dolžnost, ampak kar veselje, ampak ta gneča danes tukaj je tista, ki meni osebno pomeni še veliko več. To pomeni, da Slovenke in Slovenci cenite vrhunske športnike in športnice, in prav je, da jih na tak način pridete pozdravit. Iskrena vam hvala za udeležbo,« je dejala pred množico navijačev in Pogiju kasneje podelila tudi posebno kavo z napisom Pogačar.

Za Pogačarja sta bila danes planirana dva sprejema. Prvi se je zgodil ob 18.00 na ljubljanskem Kongresnem trgu, drugi pa dve uri kasneje v Komendi. Pričakovalo se je, da ga bo pričakalo veliko ljudi, in to se je tudi uresničilo. Pogačar si takšna sprejema tudi zasluži.

Rezultati, ki jih Pogi dosega v zadnjem obdobju, so neverjetni. To potrjuje lestvica Mednarodne kolesarske zveze, na kateri je z naskokom najboljši. Trenutno ima na njej kar 10.928 točk. Drugouvrščeni Remco Evenepoel in tretjeuvrščeni Jonas Vingegaard sta jih zbrala neprimerno manj. Prvi 5.904,57, drugi pa 4770,5.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije