POWERLIFTING

Popravek in opravičilo Katji Babič

Namesto fotografije športnice, ki je padla na dopinškem testu, smo objavili fotografijo večkratne državne prvakinje.
Fotografija: Katja Babič FOTO: Powerlifting zveza Slovenije
Odpri galerijo
Katja Babič FOTO: Powerlifting zveza Slovenije

V petek, 19. julija, se nam je v spletnem uredništvu med poročanjem o dopinški aferi pripetila napaka, ki jo iskreno obžalujemo. V članek, v katerem smo poročali, da je na dopinškem testu padla članica Powerlifting zveze Slovenije Maruša Bizjak Ferjan, smo pripeli fotografijo napačne športnice. Namesto fotografije Maruše Bizjak Ferjan smo objavili fotografijo Katje Babič, za kar se oškodovani in prizadeti športnici iskreno opravičujemo.

Katja Babič velja za izjemno spoštovano in uspešno športnico. Je večkratna državna prvakinja in rekorderka. Velja tudi za eno najbolj prepoznavnih obrazov tega športa v Sloveniji. Babičeva je marca nastopila na evropskem prvenstvu v powerliftingu in postavila kar tri nove državne rekorde ter se v kategoriji do 57 kilogramov uvrstila na 11. mesto.

Na powerlifting zvezi so izpostavili še druge uspehe naših športnikov v tej panogi. »Na evropskem prvenstvu so Slovenijo poleg Katje Babič zastopali še štirje tekmovalci – najboljše se je uvrstil Jure Rus, ki je bil 6. v kategoriji do 83 kilogramov in osvojil 3. mesto v disciplini počep. Poleg tega sta v zgolj zadnjih 3 mesecih potekali domači tekmovanji Štajerska Open III in Adria Open 2, na katerih je bilo postavljenih več državnih rekordov; svetovno prvenstvo v powerliftingu v Litvi, ki sta se ga udeležila 2 naša tekmovalca, Uroš Pihler in Matej Grilc, in postavila številne državne rekorde; ter evropski festival moči in fitnesa Euro Muscle Show, ki se ga je udeležil en športnik.«

Dodajajo še, da bo ta teden na svetovnem univerzitetnem prvenstvu nastopilo šest športnikov in športnic. »Poudarili bi tudi, da je Powerlifting zveza Slovenije med športnimi zvezami, ki izvaja največ doping kontrol glede na število registriranih športnikov in je v zadnjih 9 letih od ustanovitve v sodelovanju s SLOADO izvedla več kot 60 protidopinških testiranj, večinoma na lastne stroške,« je še zapisal predsednik zveze Urban Mur.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije