SLOVO

Preminila je nogometna legenda Tonči Gabrić

Legendarni vratar Hrvaške in Hajduka je umrl v 63. letu.
Fotografija: V spomin. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Getty Images

Tonči Gabrić, legendarni vratar Hrvaške in Hajduka, je preminil v 63. letu starosti. Kariero je začel pri RNK Split, pozneje pa je branil še za Čelik, Hajduk, Pazinko, PAOK in Reko. Med letoma 1994 in 1999 je bil drugi vratar hrvaške reprezentance za Draženom Ladićem in zbral skupno devet nastopov.

Dolgo je delal kot trener vratarjev, med drugim pri Hajduku in reprezentanci Zambije, piše Index.hr.

Nastopil je na prvi tekmi Hrvaške po osamosvojitvi, blestel je za Hajduk v Ligi prvakov. Za Hrvaško je nastopil v prvi uradni tekmi po osamosvojitvi, 17. oktobra 1990, v kateri je Hrvaška slavila z 2: 1. S svojimi obrambami se je še posebno izkazal med nastopi Hajduka v Ligi prvakov v sezoni 1994/1995, ko je bil morda celo najboljši igralec ekipe, piše Index.

Kariero je zaključil leta 1999, njegov naslednik na vratih Hajduka pa je postal Stipe Pletikosa. Za Hajduk je skupno nastopil na 187 uradnih tekmah.

V celotni Hrvaški, še posebno pa pri Hajduku, je bil zelo cenjen, oboževali so ga tudi navijači. V sezoni 1996/97 je prejel nagrado hajdučko srce, ki jo Torcida podeljuje najbolj borbenemu in predanemu igralcu. Njegov sin Drago je bil pet let član prve ekipe Hajduka, danes pa igra za nižjeligaša Zagoro, piše Index.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije