KOŠARKA

Bo Dončić igral za reprezentanco? Selektor Sekulić razkril, kaj bo odločilni faktor

Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.
Fotografija: Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, še vedno pa ni jasno, ali se ji bo pridružil tudi prvi zvezdnik Luka Dončić. FOTO: Kevin Jairaj Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, še vedno pa ni jasno, ali se ji bo pridružil tudi prvi zvezdnik Luka Dončić. FOTO: Kevin Jairaj Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, še vedno pa ni jasno, ali se ji bo pridružil tudi prvi zvezdnik Luka Dončić, ki je danes ponoči po slovenskem času končal nastope v finalu lige NBA.

Dončić je po porazu na peti tekmi finala z Bostonom priznal, da je fizično načet od ostrega ritma tekem in nasprotnikove obrambe, ter dodal, da bo odločitev o nastopu v slovenski reprezentanci sporočil čez dva dni, ko ga v ZDA čakajo medijske obveznosti.

Sekulić zaradi časovne razlike iz ZDA še nima novic o Dončiću

Selektor Aleksander Sekulić je na popoldanskem treningu v dvorani Tivoli povedal, da zaradi časovne razlike iz ZDA še nima novic o Luki Dončiću ter dodal, da bo odločilni faktor pri njegovem prihodu ali odpovedi zdravstveni karton.

image_alt
Poglejte, kaj sta v Dallasu počela Tina Gaber in Robert Golob (VIDEO)

Tudi Vlatko Čančar je spregovoril nekaj besed o Dončiću. Najprej je priznal, da tekem sredi noči ni gledal, ampak si jih je zjutraj ogledal v posnetku, nato pa je dodal: »Nikomur ne moremo zameriti, če ne pride v reprezentanco, še posebej po taki sezoni, kot jo je imel Luka. Če Luka rabi počitek, naj si ga vzame.«

Reprezentanco zapustil Tibor Mirtič, kriva poškodba stopala

Po treningu je iz slovenskega tabora prišla slaba novica. Zaradi poškodbe stopala je reprezentanco zapustil Tibor Mirtič. Poškodoval se je na ponedeljkovem večernem treningu, naslednje jutro je opravil zdravniški pregled, ki je pokazal stresni zlom druge stopalnice desne noge.

Se pa je zato reprezentantom v Tivoliju pridružil Aleksej Nikolić, novi član Cedevite Olimpije, ki je dobil prost dan, saj je s partnerico postal očka hčerki Dori.

image_alt
Cena, da te kap: toliko stane najcenejša vstopnica za tekmo, na kateri bo igral Dončić

Na olimpijskih kvalifikacijah bo Slovenija v skupinskem delu igrala s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 6.), v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo križala z Grčijo, Egiptom ali Dominikansko republiko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije