ZGODOVINSKI DAN

Slovenci zavzeli Frankfurt: harmonika odmeva vsepovsod (FOTO in VIDEO)

Danes je zgodovinski dan za slovenski nogomet.
Fotografija: FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21.00 v Frankfurtu igrala osmino finala eura 2024. Tekmec bo Portugalska, ki je seveda favorit.

To pa so bili tudi Danci, Srbi in Angleži v prvem delu. Z vsemi pa je igrala neodločeno. To bi proti Portugalski pomenilo podaljške, kar bi razveselilo vsaj 6000 Slovencev, ki bodo na tekmi, verjetno pa tudi tiste pred televizijskimi sprejemniki.

image_alt
Poglejte, s kom si bo tekmo v Frankfurtu ogledal Robert Golob (FOTO)

In seveda bodo 12. igralec na tekmi slovenski navijači, ki so že zavzeli Frankfurt. 

»Najslajše bi bilo, da bi zadnjo enajstmetrovko zadel Josip Iličić«

Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.

Na tekmi bo vsaj 6000 Slovencev in večina teh se je že dopoldne zbirala v lokalih po Frankfurtu, ob 15. uri pa so šli v navijaško cono, kjer so bili pomešani skupaj s portugalskimi navijači. Ob 17. uri so se na poziv policije začeli odpravljati proti železniški postaji in proti stadionu, opremljeni z zastavami, tudi eno zelo veliko, več tisoč Slovencev pa je kot običajno vzdušje dvigalo z navijaškimi napevi.

Skupina slovenskih navijačev je pri tem sicer uvidevno napovedala, da se bo tekma končala z 0:0, Slovenija pa bo slavila šele po izvedbi enajstmetrovk. »Najslajše bi bilo, da bi zadnjo enajstmetrovko zadel Josip Iličić,« pravi Jan iz Rač, ki je bil del glasne skupine slovenskih navijačev v pubu. »Tu smo že na drugi tekmi Slovenije na tem prvenstvu, prej smo si ogledali Slovenija in Dansko v Stuttgartu. Vzdušje je izjemno, komaj čakamo, da se tekma začne,« je dodal.

Blaž z Gorenjske je bil še večji optimist: »Smo v pričakovanju zmage, suverene, z 2:0 in napredovanje v četrtfinale v Hamburg. To bo že naša četrta tekma tu. Potovanje je bilo v redu, na vseh tekmah smo premagali druge v navijanju, tako bo tudi danes. Pričakujemo zmago na tribunah in na terenu.«

S slovenskim navijaškim vlakom dvigamo zastave

Na osmino finala so se na tekmo med Slovenijo in Portugalsko v Frankfurt danes odpravili številni navijači, da bi podprli naše nogometaše in začutili pravi navijaški utrip. Veliko potnikov je izbralo trajnostni prevoz z vlakom. Poleg rednih vlakov je iz Ljubljane v Frankfurt odpeljal tudi direktni izredni navijaški vlak, na katerem je bilo že navsezgodaj zjutraj čutiti energično navijaško vzdušje s plapolanjem slovenskih zastav.

FOTO: Miško Kranjec
FOTO: Miško Kranjec
FOTO: Miško Kranjec
FOTO: Miško Kranjec
FOTO: Miško Kranjec
FOTO: Miško Kranjec

Že zgodaj zjutraj, malo po 4. uri, se je 288 potnikov odpravilo z razprodanim posebnim navijaškim vlakom, ki so ga organizirale Slovenske železnice v Frankfurt. Navdušenje nad potovanjem z vlakom, ki ima v svoji sestavi tudi restavracijski vagon, kjer se navijači lahko družijo, kaj prigriznejo in nazdravijo na uspehe slovenske reprezentance, je bilo izjemno. Skupaj z Uradom vlade za komuniciranje Republike Slovenije so navijače opremili tudi z navijaškimi rekviziti, kot so šali, zastavice, pahljače I feel Slovenia, tako je vzdušje na vlaku postalo še bolj barvito in glasno, so sporočili s Slovenskih železnic. 

Vsa mesta na izrednem vlaku so bila razprodana v rekordnem času, že v enem dnevu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije