KOLESARSTVO

Tole pa za Rogliča za nadaljevanje Toura ni dobra novica

Naš as je izgubil pomembnega pomočnika.
Fotografija: Naš as je izgubil pomembnega pomočnika.FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp
Odpri galerijo
Naš as je izgubil pomembnega pomočnika.FOTO: Anne-christine Poujoulat Afp

Ruski kolesar Aleksandr Vlasov (Red Bull-BORA-hansgrohe) je moral zaradi poškodbe zapustiti dirko po Franciji, je na družbenih omrežjih sporočila njegova avstrijsko-nemška ekipa. S tem je slovenski as Primož Roglič ostal brez pomembnega pomočnika za nadaljevanje Toura.

Vlasov, ki je bil skupno na dirki 11. (+4:36), je v nedeljo pri visoki hitrosti grdo padel 50 km pred ciljem, potem ko je izgubil nadzor nad kolesom in padel v jarek ob cesti.

Ob padcu si je zlomil gleženj

Osemindvajsetletnik se je vrnil na kolo, a bil ob tem povsem omotičen, komaj je stal na nogah. Zaradi tega so se že v nedeljo pojavile polemike glede njegovega nadaljevanja ob morebitnem pretresu možganov. Danes pa je njegova ekipa sporočila, da si je ob padcu zlomil gleženj. Zaradi tega bo zmagovalec 12 dirk v karieri dlje časa odsoten iz karavane.

Roglič je tako pred zadnjima dvema tednoma Toura ostal brez pomembnega pomočnika v gorah. Zdaj bo večina nalog v najtežjih etapah padla na zmagovalca Gira 2022 Avstralca Jaija Hindleyja.

Naš as je izgubil pomembnega pomočnika. FOTO: Marco Bertorello Afp
Naš as je izgubil pomembnega pomočnika. FOTO: Marco Bertorello Afp

image_alt
Kaj sta v prvem tednu Toura pokazala Pogačar in Roglič

Štiriintridesetletni Kisovčan v skupnem seštevku zaseda četrto mesto. Za vodilnim rojakom Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) zaostaja 1:36 minute.

V torek bo po prvem od dveh prostih ponedeljkov na sporedu ravninska deseta etapa od Orleansa do Saint-Amand-Montronda (187,3 km).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije