Pica s paradižnikom (RECEPT)
K hitro pripravljenim prigrizkom spada tudi najbolj priljubljena italijanska jed, če le imamo doma moko, pelate in sir.
Odpri galerijo
Mnogi se pridušajo, da je najbolj okusna najpreprostejša pica, obložena zgolj s paradižnikovo omako in naribanim sirom. Vsekakor je to dobra izbira, če hočemo na hitro ponuditi svež in topel prigrizek, saj nam priprava ne vzame veliko časa. Preprosta paradižnikova pica je užitna celo hladna, tako da ni nič narobe, če jo pripravimo na zalogo. Osnovno različico lahko še malce obogatimo, zraven se lepo podajo olive, mesojedci pa se bodo razveselili nekaj rezin šunke ali pršuta.
Za 4 osebe:
500 g moke
0,5 kocke kvasa
sol, oljčno olje, poper, sveža bazilika
origano
1 kg zrelega paradižnika
400 g mocarele
V moko nadrobimo kvas, solimo in dodamo 0,5 dcl mlačne vode ter 2 žlici oljčnega olja. Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Polovico paradižnika zrežemo na kolobarje, drugo polovico spasiramo. Testo razvaljamo in položimo v pomaščen pekač. Premažemo s pasiranim paradižnikom, obložimo z narezanim paradižnikom in mocarelo, potresemo z origanom in baziliko, soljo in poprom in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. Pečemo približno pol ure.
500 g moke
0,5 kocke kvasa
sol, oljčno olje, poper, sveža bazilika
origano
1 kg zrelega paradižnika
400 g mocarele
V moko nadrobimo kvas, solimo in dodamo 0,5 dcl mlačne vode ter 2 žlici oljčnega olja. Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Polovico paradižnika zrežemo na kolobarje, drugo polovico spasiramo. Testo razvaljamo in položimo v pomaščen pekač. Premažemo s pasiranim paradižnikom, obložimo z narezanim paradižnikom in mocarelo, potresemo z origanom in baziliko, soljo in poprom in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj. Pečemo približno pol ure.