RECEPT
Kanapeji
Hren se dobro ujame s sirom, skuto in jogurtom; sirni namaz s hrenom zlahka pripravimo sami.
Odpri galerijo
Namesto klasičnega velikonočnega pogrinjka, na katerega med drugim spadata šunka in hren, pripravimo majhne kanapeje, za grižljaj ali dva, ki bodo prav tako vsebovali vse praznične sestavine.
Šunko lahko zamenja pršut ne glede na izbiro pa naj bo meso narezano čim bolj tanko. V skuto zamešamo nariban hren, lahko dodamo še trdo kuhano jajce, ki smo ga poprej drobno narezali oziroma nadrobili. Za pomladni pridih poskrbimo z drobno sesekljanim drobnjakom, ki ga poberemo na vrtu ali kupimo na tržnici.
Namesto krekerjev lahko uporabimo francoski kruh, zelo okusni bodo tudi grižljaji s črnim kruhom.
Za 4 osebe:
1 zavitek krekerjev
150 g pršuta ali dimljene šunke
1 lonček skute
1 do 2 žlici kisle smetane
2 žlici naribanega svežega hrena
sol
1 šopek drobnjaka
Skuto zmešamo s kislo smetano, solimo in premešamo. Dodamo nariban hren in še enkrat premešamo. Rezine šunke ali pršuta po potrebi razrežemo na manjše kose, zvijemo jih in z njimi obložimo krekerje. Na vsak kos damo žlico skute s hrenom in jih naložimo na krožnik. Drobnjak očistimo, operemo in osušimo in drobno nasekljamo. Potresemo po skuti in postrežemo.
1 zavitek krekerjev
150 g pršuta ali dimljene šunke
1 lonček skute
1 do 2 žlici kisle smetane
2 žlici naribanega svežega hrena
sol
1 šopek drobnjaka
Skuto zmešamo s kislo smetano, solimo in premešamo. Dodamo nariban hren in še enkrat premešamo. Rezine šunke ali pršuta po potrebi razrežemo na manjše kose, zvijemo jih in z njimi obložimo krekerje. Na vsak kos damo žlico skute s hrenom in jih naložimo na krožnik. Drobnjak očistimo, operemo in osušimo in drobno nasekljamo. Potresemo po skuti in postrežemo.
Šunko lahko zamenja pršut ne glede na izbiro pa naj bo meso narezano čim bolj tanko. V skuto zamešamo nariban hren, lahko dodamo še trdo kuhano jajce, ki smo ga poprej drobno narezali oziroma nadrobili. Za pomladni pridih poskrbimo z drobno sesekljanim drobnjakom, ki ga poberemo na vrtu ali kupimo na tržnici.
Namesto krekerjev lahko uporabimo francoski kruh, zelo okusni bodo tudi grižljaji s črnim kruhom.