Lignji na žaru (RECEPT)
Pečemo jih lahko tudi v narebreni ponvi pri zelo visoki temperaturi; solimo že pečene.
Odpri galerijo
Če pečemo lignje doma, lahko postanejo podobni žilavim žvečilnim gumijem, a kuharski mojstri pravijo, da skrivnost dobrih lignjev tiči v nekaj preprostih pravilih. Osnovni sta dve, in sicer da pečemo na zelo vroči plošči ali ponvi, le nekaj minut, dokler ne dobijo zlate barve. Solimo jih vedno na koncu, ko so že pečeni. Nekateri pravijo, da jih je pred pečenjem dobro namakati v mleku, drugi jih malce potresejo z moko. Nekateri kuharji celo zatrjujejo, da se bolje spečejo tisti, ki so bili globoko zamrznjeni. Vsekakor pa potrebujemo malo vaje, da jih bomo pripravili po svojem okusu.
Za 4 osebe:
1 kg očiščenih lignjev
oljčno olje
sol
limona
4–5 velikih strokov česna
šop svežega peteršilja
Lignje operemo in dobro osušimo. Pokapljamo jih z oljem z vseh strani in pustimo stati 15 minut. Nato jih položimo na zares vročo žar ploščo in pečemo približno pet minut, vmes jih seveda obrnemo in po potrebi še pokapljamo z oljem. Pečene lignje solimo in postrežemo še vroče. Zraven ponudimo tržaško omako in kuhan krompir.
Za tržaško omako olupimo in sesekljamo česen, peteršilj operemo, dobro posušimo in prav tako sesekljamo. Premešamo in zalijemo z oljem, po želji dodamo limonov sok.
1 kg očiščenih lignjev
oljčno olje
sol
limona
4–5 velikih strokov česna
šop svežega peteršilja
Lignje operemo in dobro osušimo. Pokapljamo jih z oljem z vseh strani in pustimo stati 15 minut. Nato jih položimo na zares vročo žar ploščo in pečemo približno pet minut, vmes jih seveda obrnemo in po potrebi še pokapljamo z oljem. Pečene lignje solimo in postrežemo še vroče. Zraven ponudimo tržaško omako in kuhan krompir.
Za tržaško omako olupimo in sesekljamo česen, peteršilj operemo, dobro posušimo in prav tako sesekljamo. Premešamo in zalijemo z oljem, po želji dodamo limonov sok.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
16:15
Dragocenost intuicije