Obara

Za spremembo jo pripravimo iz kunčjega mesa, ki ni pogosto na naših jedilnikih, čeprav ga strokovnjaki priporočajo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kunčje meso je v prehrani zelo cenjeno, čeprav ni tako razširjeno kot piščančje. Zaradi nežne strukture celo spominja na piščanca in kose brez kosti zlahka zamenjamo. Če ga želimo kupiti v trgovini, se je treba potruditi, saj ni na voljo vsepovsod, še najbolje, da poiščemo mesarja, ki je stalni dobavitelj, ali pa kar rejca.


Če kupimo celega, prosimo mesarja, naj nam da navodila, kako ga razkosati, saj ni prav zapleteno. Kunčje meso vsebuje manj nasičenih maščob in holesterola kot druge vrste, je pa bogato z vitaminom B12 in esencialnimi aminokislinami. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije