RECEPT
Piščanec z zelenjavo
Hitro kosilo pripravimo iz piščančjih beder in zelenjave, ki jih spečemo v pečici; okus prilagajamo z dodajanjem različnih začimb.
Odpri galerijo
Lahke poletne bučke bodo počasi nadomestile bolj krepke buče, ki se odlično obnesejo v številnih jedeh. Pečenemu piščancu iz našega recepta dajo polnejši okus, hkrati pa naredijo jed nasitno. Zraven postrežemo solato, res lačnim pa ponudimo še kos kruha.
Dodamo lahko tudi drugo zelenjavo, korenovke ali gomoljnice, če ne gre brez krompirja, pa ga pečemo kar zraven.
Za 4 osebe:
4 cela piščančja bedra
4 korenčki
1 manjša buča
2 čebuli
olje, sol, kari, origano, majaron
nekaj lističev svežega žajblja
Piščančjim bedrom odstranimo kožo in jih nasolimo ter nakapljamo z oljem. Pustimo stati, medtem očistimo in operemo zelenjavo. Čebulo narežemo na četrtine, korenje na kolobarje in bučo na kocke. Pekač naoljimo in nanj razporedimo kose mesa. Vmes položimo čebulo in žajbelj. Buče in korenje zmešamo v skledi in rahlo posolimo, dodamo origano in majaron ter potresemo s karijem. Dobro premešamo. Razporedimo okoli mesa in pečemo dobre pol ure na 200 stopinj.
4 cela piščančja bedra
4 korenčki
1 manjša buča
2 čebuli
olje, sol, kari, origano, majaron
nekaj lističev svežega žajblja
Piščančjim bedrom odstranimo kožo in jih nasolimo ter nakapljamo z oljem. Pustimo stati, medtem očistimo in operemo zelenjavo. Čebulo narežemo na četrtine, korenje na kolobarje in bučo na kocke. Pekač naoljimo in nanj razporedimo kose mesa. Vmes položimo čebulo in žajbelj. Buče in korenje zmešamo v skledi in rahlo posolimo, dodamo origano in majaron ter potresemo s karijem. Dobro premešamo. Razporedimo okoli mesa in pečemo dobre pol ure na 200 stopinj.
Dodamo lahko tudi drugo zelenjavo, korenovke ali gomoljnice, če ne gre brez krompirja, pa ga pečemo kar zraven.