RECEPT

Potica

Najpogostejša in tudi najbolj priljubljena je pripravljena z orehovim nadevom.
Fotografija: Foto: Guliver/Getty images
Odpri galerijo
Foto: Guliver/Getty images

Podjetje Lesaffre Slovenija spodbuja inovativnost in razvoj pri peki potic, tradicionalne slovenske jedi, ki jo pravi mojstri in mojstrice pripravljajo v neskončno različicah.


Na petem dogodku Mojster potice – Fala kraljica, ki ga je podjetje pripravilo v restavraciji Zajčja Dobrava v Ljubljani, je med finalistkami najboljše izbirala strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznana senzorična ocenjevalka, izr. prof. mag. Marlena Skvarča, lastnica blagovne znamke LePotica in prva certificirana proizvajalka slovenske potice Janja Štrumbelj in direktorica podjetja Lesaffre Slovenija ter strastna ljubiteljica peke kruha in kvašenega peciva, mag. Mirjam Kavčič.

Potice so bile čudovite na pogled in izjemno okusne z domiselno združenimi sestavinami. Komisija in finalistke so tako skupno najvišje število točk dodelile Ivanki Rovtar in njeni odlični slani drobnjakovi potici. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije