OKUSNO

Recept: golaž

Priljubljeno mesno jed obogatimo z različnimi dodatki, za posebno aromo dodamo šilce žganja, kozarec vina ali piva.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Golaža ni težko pripraviti, saj je osnovni recept nadvse enostaven. Kuharski mojstri imajo seveda vsak svoje male skrivnosti, a bistveno pri golažu je, da ga kuhamo dolgo in na majhnem ognju, da čisto počasi brbota. Praviloma za pripravo porabimo enako količino mesa in čebule, začimbe in preostale dodatke odmerjamo po okusu.

Omaka mora biti ravno prav gosta, če ga dovolj dolgo kuhamo, se bo toliko razpustila in zgostila, da ne bomo potrebovali moke za zgoščevanje. Pomembno je, da uporabimo kakovostno meso, praviloma goveje, lahko ga tudi mešamo s svinjskim. In divjačino, a tu je že govor o bograču. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije