ZA SLADOKUSCE
Čokoladni sladoled (RECEPT)
Super ohladitev za vroče dni.
Odpri galerijo
To je recept za hitro pripravljen kremast posladek.
žlička vaniljevega izvlečka
400 g kondenziranega mleka
450 ml sladke smetane
pest sesekljanih lešnikov
1. V skledi do gladkega zmešamo kondenzirano mleko in čokoladno-lešnikov namaz.
2. V drugi skledi stepemo sladko smetano, ki ji dodamo vaniljo. Dodamo čokoladno zmes in stepamo še kake pol minute. Vmešamo sesekljane lešnike, po želji pa še malo sesekljane čokolade. Zmes vlijemo v posodo s pokrovom, primerno za zamrzovanje, in za vsaj šest ur postavimo v zamrzovalnik. Na sobno temperaturo vzamemo 10–15 minut, preden postrežemo.
Sestavine:
150 g čokoladnolešnikovega namazažlička vaniljevega izvlečka
400 g kondenziranega mleka
450 ml sladke smetane
pest sesekljanih lešnikov
1. V skledi do gladkega zmešamo kondenzirano mleko in čokoladno-lešnikov namaz.
2. V drugi skledi stepemo sladko smetano, ki ji dodamo vaniljo. Dodamo čokoladno zmes in stepamo še kake pol minute. Vmešamo sesekljane lešnike, po želji pa še malo sesekljane čokolade. Zmes vlijemo v posodo s pokrovom, primerno za zamrzovanje, in za vsaj šest ur postavimo v zamrzovalnik. Na sobno temperaturo vzamemo 10–15 minut, preden postrežemo.