RECEPT

Pečene polnjene paprike s klobučki

Imenitna brezmesna jed, ki je lahko predjed ali glavni obrok; v tem primeru naredimo večjo količino.
Fotografija: FOTO: Zi3000/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Zi3000/Getty Images

Običajno jih polnimo z mletim mesom in jih skuhamo v paradižnikovi omaki. To je imenitna jed, ki mora biti obvezno na mizi vsaj nekajkrat v sezoni, naredimo pa jo tudi na zalogo in zamrznemo. Pripravimo lahko tudi različne brezmesne različice, vegetarijanske ali veganske, ki jih prav tako skuhamo v omaki ali pa jih spečemo v pečici.


Če nimamo časa, pa pustimo kar surove. Pri brezmesnih nadevih imamo obilo možnosti, pripravimo jih iz zelenjave, za gostoto in nasitnost dodajamo riž, kosmiče, kaše pa tudi stročnice, na primer lečo ali čičeriko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije