RECEPT

Ramstek iz pečice

Pozimi ne pripravljamo jedi na žaru, razen če ga imamo v kuhinji, meso spečemo v pečici ali v ponvi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Priprava govejega mesa zahteva nekaj spretnosti. Še najvarneje je pripraviti goveje zrezke v čebulni omaki, ki se dušijo do onemoglosti, pač tako dolgo, da se meso zmehča. Malo več znanja in spretnosti potrebujemo, da meso spečemo na hitro, po pravilih, ki veljajo za steake, da je na zunaj ravno prav zapečeno, notri pa ostaja mehko, sočno in voljno.

Da bi to dosegli, ga pečemo le nekaj minut in pri tem obračamo, postopek je podoben, ne glede na to, ali pečemo v pečici, ponvi ali na žaru. Dobro uležano meso ne potrebuje veliko začimb, okus razvije, tudi če ga samo solimo in popramo. Pomembno je, da ga pred pečenjem segrejemo na sobno temperaturo in da ga, preden ga narežemo, pustimo nekaj minut počivati. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije