Recept: krompir v oblicah s skuto
V olupku kuhan krompir je imenitna jed zimskih dni, ki ogreje roke.
Odpri galerijo
Ste naveličani krompirja kot priloge? Kuhan v kosih, pečen z ribo ali mesom, zmečkan v pire krompir so klasični načini priprave te pri nas nepogrešljive jedi. Lahko ga pripravimo tudi kot glavno jed, na primer v musaki, ali pa ga kuhanega ponudimo z rezino masla kot predjed ali prilogo.
Nekoč glavna jed je bil krompir v oblicah, le rahlo posoljen. Zraven se imenitno podajo različne omake, zelenjavne ali mesne, polijemo ga lahko z vročo zaseko ali ocvirki, imeniten je tudi s skutnim namazom, ki smo ga obogatili z zelišči. Skuto lahko pripravimo tudi pekočo, na primer s česnom, čebulo ali čilijem. Da bo mehkejša, ji primešamo malo kisle smetane.
Nekoč glavna jed je bil krompir v oblicah, le rahlo posoljen. Zraven se imenitno podajo različne omake, zelenjavne ali mesne, polijemo ga lahko z vročo zaseko ali ocvirki, imeniten je tudi s skutnim namazom, ki smo ga obogatili z zelišči. Skuto lahko pripravimo tudi pekočo, na primer s česnom, čebulo ali čilijem. Da bo mehkejša, ji primešamo malo kisle smetane.
Za 4 osebe:
1 kg krompirja (manjšega, enako velikega)
500 g skute
1,5 dcl kisle ali sladke smetane
nekaj rezin masla
sol, poper
šopek peteršilja in drobnjaka
Krompir očistimo, operemo in celega skuhamo. Skuto solimo in popramo, dodamo smetano – uporabimo sladko ali kislo, kar nam je ljubše – in dobro premešamo. Peteršilj in drobnjak sesekljamo in primešamo skuti. Še vroč krompir damo na krožnike, lahko ga prerežemo na pol, potresemo s kosmi masla in dodamo zeliščno skuto.
1 kg krompirja (manjšega, enako velikega)
500 g skute
1,5 dcl kisle ali sladke smetane
nekaj rezin masla
sol, poper
šopek peteršilja in drobnjaka
Krompir očistimo, operemo in celega skuhamo. Skuto solimo in popramo, dodamo smetano – uporabimo sladko ali kislo, kar nam je ljubše – in dobro premešamo. Peteršilj in drobnjak sesekljamo in primešamo skuti. Še vroč krompir damo na krožnike, lahko ga prerežemo na pol, potresemo s kosmi masla in dodamo zeliščno skuto.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
17:15
Obrnimo obešalnike