RECEPT

Recept: skutni njoki

Njoki, ki jih zamesimo iz moke in skute, ki jo uporabimo namesto krompirja, so rahli in sočni ter izjemno okusni; dela z njimi pa je ravno toliko ali celo manj kot s krompirjevimi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Njoki ali svaljki so priljubljena jed, ki jo lahko vsak trenutek kupimo v trgovini, običajno globoko zamrznjeno. Vendar jih je tako enostavno pripraviti, da jih zlahka naredimo sami. Splača se jih narediti v večji količini in tisto, česar ne pojemo, spraviti v zamrzovalnik.

Testo pripravimo iz moke in kuhanega krompirja, kar je sicer enostavno, vendar dlje traja. Postopek poenostavimo, če namesto krompirja uporabimo skuto. Taki njoki bodo še bolj rahli. Zraven se priležejo različne omake, mesne, zelenjavne, gobove, pa tudi sirne, ali pa jih preprosto postrežemo s prepraženimi drobtinami in malce sladkorja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije