RECEPT
Recept za slastno zelenjavno lazanjo
V zimski sezoni uporabimo špinačo in buče, okusna je tudi iz zelja, če ga imate radi, tudi kislega.
Odpri galerijo
Lazanjo običajno pripravljamo z mletim mesom pa obilico kisle smetane in bešamelno omako, zaradi česar je jed, ki je pripravljena iz testa, silno nasitna in kalorična. Tokrat poskusimo različico, ki je nekoliko lažja, saj vsebuje le zelenjavo in manj sira. Zelenjavo lahko izberemo povsem po svojem okusu, najbolje sezonsko. Primerni so na primer korenje, buče pa seveda špinača in blitva, por, tudi paprika, manjkati ne sme paradižnikova omaka. Da bo lazanja prej pečena, zelenjavo prej prepražimo ali podušimo.
Za 4 osebe:
250 g testa za lazanjo, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g špinače, 200 g zimske buče, 2 dcl paradižnikove omake, 150 g rikote, 50 g naribanega parmezana, olje, sol, poper
Testo za lazanjo skuhamo po navodilih, uporabimo lahko tisto, ki ga ni treba kuhati. Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Bučo očistimo in grobo naribamo, špinačo operemo in narežemo na trakove. Oboje dodamo čebuli, solimo in popramo ter pražimo, dokler buče ne ovenijo. Vmešamo dobro polovico rikote in parmezana ter premešamo. V pomaščen pekač naložimo plast testa, ga premažemo s paradižnikovo omako in zelenjavo ter prekrijemo s testom. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo sestavin. Končamo s testom, ki ga premažemo s paradižnikovo omako in potresemo s preostalim sirom. Pečemo na 200 stopinj kakšnih 20 minut.
250 g testa za lazanjo, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g špinače, 200 g zimske buče, 2 dcl paradižnikove omake, 150 g rikote, 50 g naribanega parmezana, olje, sol, poper
Testo za lazanjo skuhamo po navodilih, uporabimo lahko tisto, ki ga ni treba kuhati. Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in svetlo prepražimo na olju. Bučo očistimo in grobo naribamo, špinačo operemo in narežemo na trakove. Oboje dodamo čebuli, solimo in popramo ter pražimo, dokler buče ne ovenijo. Vmešamo dobro polovico rikote in parmezana ter premešamo. V pomaščen pekač naložimo plast testa, ga premažemo s paradižnikovo omako in zelenjavo ter prekrijemo s testom. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo sestavin. Končamo s testom, ki ga premažemo s paradižnikovo omako in potresemo s preostalim sirom. Pečemo na 200 stopinj kakšnih 20 minut.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo