KAJ JEDO NA SKRIVNI VEČERJI?
Dišalo je po Istri (FOTO)
Nikoli ne veš, kje bo.
Odpri galerijo
Ste že slišali za skrivne večerje? To je adrenalinsko kulinarično doživetje, ki poteka na do zadnjega skriti lokaciji. Gostje dobijo obvestilo, kje bodo tisti večer uživali ob dobri hrani in pijači, le tri ure pred začetkom. Vedo tudi, kateri kuharski mojster jih bo razvajal. Preostalo pa je presenečenje … Zadnja skrita večerja se je dogajala v Tropskem rastlinjaku v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Dišalo je po Istri, saj je za jedilnik poskrbel Boštjan Kovačič iz restavracije Torkla v Kortah, ki ga je dopolnjeval Matej Zaro, vzhajajoča zvezda slovenske vinarske scene. Nas pa je seveda zanimalo, kaj je bilo tisto, kar je vznemirjalo brbončice. Radovednost sta nam potešili Melinda Rebek in Andreja Freyer, ki ta kulinarični pop up dogodek organizirata že tretje leto.
Jedilnik Skrivne večerje
Pozdrav
Polenta, tartufi, gobe
Hladna predjed
Brancinov tartar, rdeča pesa, zeleno jabolko, hren
Topla predjed
Bobiči
Glavna jed
Račji konfit, bučni pire, grozdje, ohrovt
Sladica
Čokolada in meta, jogurt in malina
Pozdrav
Polenta, tartufi, gobe
Hladna predjed
Brancinov tartar, rdeča pesa, zeleno jabolko, hren
Topla predjed
Bobiči
Glavna jed
Račji konfit, bučni pire, grozdje, ohrovt
Sladica
Čokolada in meta, jogurt in malina