KUHARIJA
Lepa igralka razkrila, kaj je njena strast
Iva Krajnc Bagola v predpasniku.
Odpri galerijo
Igralka Iva Krajnc Bagola pravi, da že od desetega leta nadvse rada kuha. Mama ji je kupila nekaj otroških kuharic, Iva pa je tako že pri dvanajstih letih kdaj skuhala kosilo za vso družino. Danes rada pripravlja nezapletene obroke.
»Najraje imam dvajsetminutne recepte,« se zasmeji. »A če v nedeljo pridejo na obisk starši, rada skuham kaj bolj zapletenega.« V kuhinji ji pomaga tudi hčerka Sofia, ki ji je packanje v užitek, še bolj vesela pa je, ko lahko slastne mafine tudi poje. »Prebrala sem veliko kuharskih knjig in preizkusila več različnih načinov prehrane. Malo kuham po pameti, malo kombiniram, predvsem pa ne čutim strahu pred kuho in rada poskusim kaj novega.«
Zadnje leto kuha po AIP, protokolu za avtoimune bolezni, ker je ugotovila, da ji to ugaja. »Ne prebavljam glutena in laktoze, in čeprav je dieta AIP precej stroga, sem že ugotovila, kaj mi odgovarja, in počasi nekaj reči uvedla v svoj jedilnik.« Poseben način kuhanja ji je že prišel v kri, doda.
»Najraje imam dvajsetminutne recepte,« se zasmeji. »A če v nedeljo pridejo na obisk starši, rada skuham kaj bolj zapletenega.« V kuhinji ji pomaga tudi hčerka Sofia, ki ji je packanje v užitek, še bolj vesela pa je, ko lahko slastne mafine tudi poje. »Prebrala sem veliko kuharskih knjig in preizkusila več različnih načinov prehrane. Malo kuham po pameti, malo kombiniram, predvsem pa ne čutim strahu pred kuho in rada poskusim kaj novega.«
»Najraje imam dvajsetminutne recepte.«
Zadnje leto kuha po AIP, protokolu za avtoimune bolezni, ker je ugotovila, da ji to ugaja. »Ne prebavljam glutena in laktoze, in čeprav je dieta AIP precej stroga, sem že ugotovila, kaj mi odgovarja, in počasi nekaj reči uvedla v svoj jedilnik.« Poseben način kuhanja ji je že prišel v kri, doda.