MASTERCHEF
Letos vedno nekdo preseneti
Nova generacija tekmovalcev za laskavi naslov MasterChef Slovenije 2019 in nagrado 50.000 evrov se že nekaj tednov spopada s kuharskimi izzivi, sodniški trio Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi pa je navdušen nad njimi. Svoje kuharsko znanje bosta predstavila le dva javnosti znana Slovenca, pevec Klemen Orter in komik Andrej Težak.
Odpri galerijo
»Šov je odvisen od tekmovalcev, s kakšno energijo, strastjo, tekmovalnostjo bodo kuhali in se borili za nagrado,« je prepričan programski direktor Branko Čakarmiš. Nad letošnjimi izbranci, ki jih bodo gledalci spoznali 27. marca zvečer na Pop TV, pa je že navdušen Luka Jezeršek.
»Že od prve oddaje dobivamo dobre, če ne celo odlične krožnike. Na prste ene roke lahko preštejem povsem ponesrečene jedi in vedno nekdo preseneti. Pri pripravi 'wrapa' (nekakšen zaviti sendvič, op. p.) je eden od tekmovalcev na primer dodal karamelno omako, kar nas je osupnilo, a je bilo res dobro,« je navdušen.
»Letos ni nikogar, ki bi izstopal. Nekateri doživljajo velike preobrazbe, tako kuharske kot tudi osebnostne. Imamo domače kuharje, ki prestopajo v bolj profesionalne, tudi ne povsem varne vode. Težko jim je, a so lahko nagrajeni z lepim uspehom. Seveda je pomembno tudi, kako hitro dobijo idejo za posamezni izziv, največji pritisk pa je časovna omejitev, tako da … kapo dol tekmovalcem,« je spodbuden Jezeršek.
»Ta sezona tako predstavlja veliko različnih zgodb,« zaokroži chef, ki je v družini prevzel skrb za Dvor Jezeršek Brnik, kjer z družino tudi živi.
Vegan, ki pripravlja meso
Kako pa se z izzivi in tekmovanjem spopada ultramaratonec, standupovec in večinoma vegan Andrej Težak - Tešky? »Čeprav mesa ne jem, ga pripravljam. Najraje improviziram, kuham brez receptov in tehtnice, zdi pa se mi, da si bom po MasterChefu upal narediti tudi kakšno sladico z receptom, na gram natančno,« se nasmehne.
Sicer pa kot športnik pazi na prehrano: »Predvsem poskušam jesti čim manj sladkorja, beljakovin, ne pijem alkohola, ne jemljem nobenih substanc in pojem ogromno sveže domače zelenjave, tako pa telo ostaja mladostno,« še pojasni Tešky.
Poseben izziv so pred začetkom sodniki zadali tudi novinarjem, ki so morali pripraviti njihove najljubše ulične jedi – za Bineta riževe rezance z rakci, za Luko wrap, za Karima pa slasten sendvič s piščancem.
»Že od prve oddaje dobivamo dobre, če ne celo odlične krožnike. Na prste ene roke lahko preštejem povsem ponesrečene jedi in vedno nekdo preseneti. Pri pripravi 'wrapa' (nekakšen zaviti sendvič, op. p.) je eden od tekmovalcev na primer dodal karamelno omako, kar nas je osupnilo, a je bilo res dobro,« je navdušen.
»Letos ni nikogar, ki bi izstopal. Nekateri doživljajo velike preobrazbe, tako kuharske kot tudi osebnostne. Imamo domače kuharje, ki prestopajo v bolj profesionalne, tudi ne povsem varne vode. Težko jim je, a so lahko nagrajeni z lepim uspehom. Seveda je pomembno tudi, kako hitro dobijo idejo za posamezni izziv, največji pritisk pa je časovna omejitev, tako da … kapo dol tekmovalcem,« je spodbuden Jezeršek.
»Ta sezona tako predstavlja veliko različnih zgodb,« zaokroži chef, ki je v družini prevzel skrb za Dvor Jezeršek Brnik, kjer z družino tudi živi.
Vegan, ki pripravlja meso
Kako pa se z izzivi in tekmovanjem spopada ultramaratonec, standupovec in večinoma vegan Andrej Težak - Tešky? »Čeprav mesa ne jem, ga pripravljam. Najraje improviziram, kuham brez receptov in tehtnice, zdi pa se mi, da si bom po MasterChefu upal narediti tudi kakšno sladico z receptom, na gram natančno,« se nasmehne.
Sicer pa kot športnik pazi na prehrano: »Predvsem poskušam jesti čim manj sladkorja, beljakovin, ne pijem alkohola, ne jemljem nobenih substanc in pojem ogromno sveže domače zelenjave, tako pa telo ostaja mladostno,« še pojasni Tešky.
Poseben izziv so pred začetkom sodniki zadali tudi novinarjem, ki so morali pripraviti njihove najljubše ulične jedi – za Bineta riževe rezance z rakci, za Luko wrap, za Karima pa slasten sendvič s piščancem.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro