Trije mladi chefi (FOTO)
Pred desetimi leti so trije chefi, Uroš Štefelin, Igor Jagodic in Bine Volčič, delali v treh blejskih restavracijah. Nadeli so si ime Trije chefi in s skupnimi močmi pripravili prvo večerjo, na kateri so namesto pečenih belušev pripravili hmelj, pasijonkin crème brûlée pa dopolnili s kavnim pudingom.
Kar nekaj jedi so postregli v kozarčkih, tako je bilo takrat pač moderno. Zdaj, desetletje pozneje, so trije chefi bolj zreli ali kot je omenil chef Štefelin: »Bine je dobil brado, Igor pa sive lase.« Trije chefi, ki se počasi bližajo najlepšim zrelim letim, kuhalnice že predajajo novi generaciji. Ta je v Hiši Linhart sredi Radovljice, kjer od konca lanskega leta kuha chef Uroš Štefelin z ekipo, pripravila kulinarični večer.
Na njem so mladi Martin Zupanc (Hiša Linhart), Gregor Jelnikar (Bistro Monstera) in Darko Krstev (Restavracija Strelec) očarali z izbranimi okusi, ki so zajeli tudi čudovit jelenov tatar s čokolado, s čokolado glazirano govedino in jabolki ter skladno čokoladno sladico.
Našteto je v do zadnjega kotička polni Hiši Linhart poskrbelo za uvodne takte v deveti Festival čokolade, ki se je konec minulega tedna odvil v Radovljici.