Zagnani Darko Klemen: avtobus je dobil vojaški pridih
Darko se pospešeno pripravlja na zagon svojega novega projekta.
Odpri galerijo
Zmagovalec MasterChefa Slovenija Darko Klemen ima te dni polne roke dela. Njegov food bus, prvi v Sloveniji, bo namreč zaživel in svoja vrata odprl predvidoma do začetka šolskih poletnih počitnic. Že pred časom sta s prijateljem Mitjo Goletom kupila pravi angleški avtobus, ki sta ga predelala, Darko pa nam je nekaj tednov pred začetkom svoje nove kulinarične dogodivščine zaupal, da ga bo opremil s čisto pravo vojaško kuhinjo, ki je prah nabirala pri nekem gospodu, Darku pa se je to zdela izjemna priložnost. Malce jo bo predelal in pobarval, da bo v isti barvi kot avtobus, je še dodal.
»Sredi Portoroža bo dišalo po lesu, kurili bomo namreč na drva. To je fantastična zadeva,« se sukanja za štedilnikom svoje nove kuhinje veseli simpatični Darko, ki bo gostom ponujal slovenske pristne okuse. Ljudje bodo lahko izbirali med desetimi jedmi, ki se bodo ves čas spreminjale. »Poleti ne morem ponujati kislega zelja in kuhane krače,« se zasmeji Darko in doda, da bo to jed zagotovo lahko ponudil na kakšnem smučišču v zimskih mesecih.
Vsekakor njegov food bus na plaži v Portorožu ne bo le prava atrakcija, ampak tudi rešitev za marsikatero mamo, naveličano kuhanja. »Zakaj bi jaz iskal ljudi naokoli, če lahko oni pridejo k meni? In to v kopalkah! Ljudem se denimo ne bo ljubilo vračati v apartma in kuhati, zato bodo dobrodošli pri meni, kjer bodo lahko zadovoljili svoje brbončice,« pravi Darko, ki si s financami ne beli glave. Zaveda se, da smo prestajali težke čase, a kljub temu ostaja optimističen.
»Dejstvo je, da gostinci in turistični delavci nismo v zavidljivem položaju, a bi bil gotovo bolj zaskrbljen, če bi v svojem avtobusu ponujal visoko kulinariko in drage jedi,« je iskren.
»Sredi Portoroža bo dišalo po lesu, kurili bomo namreč na drva. To je fantastična zadeva,« se sukanja za štedilnikom svoje nove kuhinje veseli simpatični Darko, ki bo gostom ponujal slovenske pristne okuse. Ljudje bodo lahko izbirali med desetimi jedmi, ki se bodo ves čas spreminjale. »Poleti ne morem ponujati kislega zelja in kuhane krače,« se zasmeji Darko in doda, da bo to jed zagotovo lahko ponudil na kakšnem smučišču v zimskih mesecih.
Vsekakor njegov food bus na plaži v Portorožu ne bo le prava atrakcija, ampak tudi rešitev za marsikatero mamo, naveličano kuhanja. »Zakaj bi jaz iskal ljudi naokoli, če lahko oni pridejo k meni? In to v kopalkah! Ljudem se denimo ne bo ljubilo vračati v apartma in kuhati, zato bodo dobrodošli pri meni, kjer bodo lahko zadovoljili svoje brbončice,« pravi Darko, ki si s financami ne beli glave. Zaveda se, da smo prestajali težke čase, a kljub temu ostaja optimističen.
»Dejstvo je, da gostinci in turistični delavci nismo v zavidljivem položaju, a bi bil gotovo bolj zaskrbljen, če bi v svojem avtobusu ponujal visoko kulinariko in drage jedi,« je iskren.