RECEPT

Cvetka Benko: šempetrski štruklji

Sommelierka Mira Šemić k štrukljem priporoča belo sladko vino, pozna trgatev, ali sladki sherry.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele, Arhiv Bistroja Lipa
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele, Arhiv Bistroja Lipa

Korenika šempetrska,« se simpatično predstavi 84-letna Cvetka Benko, ki je za Okuse pripravila recept za pristne šempetrske štruklje. »Takšne je delala že moja mama. Med letom so bili na jedilniku le redko, doma smo jih vedno pripravili za praznik sv. Petra, to je 29. junija,« je pojasnila Benkova, prava enciklopedija domačega kraja, vključena tudi v delovanje Društva žena in deklet Šempeter, ki zna na izust široko paleto domačih receptov. Ko je ekipa novogoriškega Hita razmišljala o tem, kako bi prevetrili jedilnik v Bistroju Lipa, ki stoji v samem jedru Šempetra, so se povezali z lokalnim društvom žena in deklet, te pa so brž povedale, da vse stare jedi najbolj obvlada Cvetka Benko. Tako je njena različica šempetrskih štrukljev, hkrati s še nekaterimi finimi domačimi jedmi, eden od temeljev ponudbe bistroja, ki so ga temeljito obnovljenega odprli ravno v začetku tega tedna.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije