RECEPT

Jerneja Jančar: ajdove palačinke na bučnem olju

vse sestavine, razen soli, pšenične moke in mineralne vode, pridelane na domačiji Jančar.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Jernejo Jančar smo srečali na Brdu, kjer je bil Dan domačih dobrot. Na več kot 40 stojnicah so kmetovalci predstavili večinoma gorenjske izdelke, med redkimi kmetijami iz drugih delov Slovenije pa je bila Kmetija okusov Jančar, ki sta jo zastopali Jerneja Jančar ter mlada in nadvse prijetno zgovorna Alina Drobec.

FOTO: Zmago Rajbar
FOTO: Zmago Rajbar
Takole o kmetiji, ki jo najdemo v Črešnjevcih, pove Jančarjeva: »Naša kmetija je tradicionalna slovenska kmetija z večstoletno tradicijo. Še vedno se ukvarjamo z govedorejo in prašičerejo, obdelujemo vinograd z 10.000 trtami sorte chardonnay, kokoši nesnice pa se prosto sprehajajo po dvorišču. Naša največja strast pa so buče, v katere smo zaljubljeni. Ponujamo odlično bučno, sončnično, babičino olje, narejeno po receptu moje babice, ki je mešanica bučnega in sončničnega olja, med z bučnimi semeni, bučno moko, hrustljavi mediteranski posip oziroma začimbno mešanico prav tako iz buč, ajdovo kašo in moko, domača kokošja jajčka, jabolčni kis, različne vrste medu in še kaj bi se našlo,« našteje. Vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric med letoma 2012 in 2014 doda: »Naša mama Jožica Jančar je bila osem let predsednica Društva podeželskih žena Gornja Radgona, oče je dejaven v Govedorejskem društvu Gornja Radgona, sama pa sem aktivna članica Čebelarskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici in Društva vinogradnikov Gornja Radgona.«

Še recept: zanimiv je tudi zato, ker so vse sestavine, razen soli, pšenične moke in mineralne vode, pridelane na domačiji Jančar.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije