RECEPT

Kristina Frlic: drobnjakovi štrukeljčki v juhi

Štrukeljčki v juhi so eden njenih najbolj priljubljenih receptov.
Fotografija: Juha z drobnjakovimi štrukeljčki
Odpri galerijo
Juha z drobnjakovimi štrukeljčki

Kristina Frlic je učiteljica v Biotehniškem centru Naklo, kjer poučuje strokovne predmete s področja živilstva. Že pred časom smo jo prosili za enega njenih najbolj priljubljenih receptov. Pripravila nam je imenitne drobnjakove štrukeljčke v juhi, o jedeh na žlico pa je spotoma povedala še, da nas »pogrejejo v hladnih zimskih dneh. Ravno tako prijajo v vročem poletju, na krožniku pa ne smejo manjkati niti jeseni, ko je zelenjave v izobilju, ali spomladi, ko se nam dobre domače enolončnice še posebno priležejo. Torej: jedi na žlico so primerne za vse leto.« Drobnjakovi štrukeljčki v juhi so sicer priljubljena jed v Poljanski dolini, Žireh in okolici. Pozno pomladi in poleti, ko so vrtovi polni drobnjaka, v tem delu Gorenjske po številnih domovih diši po točno takšni juhi, ki je – preverjeno – res odlična in enostavna!



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije