KUHAR TEDNA

Maj Suhadolnik: amatriciana (RECEPT)

Konec lanskega leta so v središču Kranjske Gore odprli domišljeno prenovljeno restavracijo Pino Alpino.
Fotografija: Maj Suhadolnik. FOTOGRAFIJE: Arhiv Pino Alpino
Odpri galerijo
Maj Suhadolnik. FOTOGRAFIJE: Arhiv Pino Alpino

Glavno mesto v kuhinji so prepustili mlademu, idej polnemu Maju Suhadolniku. Zdaj 21-letni Ljubljančan iz sestavin, ki jih skrbno izbira, ustvarja pod na videz preprostim motom: »Naj bo enostavno in okusno!«

Kljub rosnim letom ima mladenič precej kuharske kilometrine, saj je med šolanjem delal v različnih ljubljanskih restavracijah, ki v prestolnici krojijo kulinarični vrh. Kaj pa različni tečaji in kuharske šole? »Ne. Zagovarjam to, da se največ naučiš, če te kuhanje zanima. V praksi, torej v kuhinji, se brez dvoma največ naučiš,« je jasen sogovornik, ki svoje kuharske kariere ni načrtoval. »Kar zgodilo se je,« se nasmehne in doda, da je konec 2. letnika gimnazije, ki jo je opravil v Ljubljani, začel delati v tamkajšnjih restavracijah. Ko so pred kratkim v Pinu Alpinu pripravili okusen večer, je Maj Suhadolnik očaral s štirihodnim jedilnikom. Za Okuse je zapisal recept za preprosto, a fenomenalno okusno italijansko klasiko – amatriciano.

Jed amatriciana. 
Jed amatriciana. 
Priprava 1.
Priprava 1.
Priprava jedi 2.
Priprava jedi 2.
Priprava jedi 3.
Priprava jedi 3.
Priprava jedi 4.
Priprava jedi 4.
Priprava jedi 5.
Priprava jedi 5.
Priprava jedi.
Priprava jedi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije