ZAŠČITA
Med in česen za nepremagljivo odpornost
Dva darova narave tvorita zmagovito kombinacijo, ki varuje pred okužbami z virusi in bakterijami.
Odpri galerijo
Česen je zaradi svojih sestavin nepogrešljiv dodatek mnogim jedem. Na prvem mestu gre omeniti alicin, ki pozitivno deluje na raven holesterola v krvi, preprečuje zgoščevanje krvi, zaviralno vpliva na rakava obolenja in deluje protimikrobno. V česnu so še mangan, vitamin B6, vitamin C in vlakna. V eni od raziskav se je izkazalo, da je z vsakodnevnim uživanjem treh strokov česna možnost, da bi vas ujel prehlad, mogoče znižati za 63 odstotkov, tolikšna količina zaužitega česna pa tudi znatno skrajša trajanje prehlada.
Sedem dni zapored vsak dan pojejte žličko tako obogatenega medu. Po tedenskem predahu lahko kuro ponovite in se tako zavarujete pred gripo ter prehladom ali pospešite okrevanje, če sta vaju že ujela.
Zdravilni med
Med vsebuje železo, cink, kalij, kalcij, fosfor, magnezij in selen. V njem so tudi vitamini B: , tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3) in piridoksin (B6). Zaradi lepljive strukture pomaga pri blaženju draženja sluznic grla, izboljšuje delovanje prebavnega sistema, premaguje proste radikale in izboljšuje delovanje imunskega sistema. Kombinacija medu in česna je torej idealna za premagovanje virusnih ter bakterijskih okužb.Kako jo pripraviti in kako uživati?
Sestavine:- tri do štiri glavice česna,
- 240 mililitrov naravnega tekočega medu,
- steklen kozarec s prilegajočim se pokrovčkom.
- Česen ločite na posamične stroke, vendar jih ne olupite, odstranite le vrhnji sloj olupka.
- S stroki napolnite kozarec in jih prelijte z medom.
- Z žličko poskrbite, da se bo izločil odvečni zrak.
- Kozarček dobro zaprite in vsebino pustite teden dni.
Sedem dni zapored vsak dan pojejte žličko tako obogatenega medu. Po tedenskem predahu lahko kuro ponovite in se tako zavarujete pred gripo ter prehladom ali pospešite okrevanje, če sta vaju že ujela.