Prihaja nova slovenska kuharska knjiga
Grafični oblikovalec Sašo Šketa je začel pred enajstimi leti zapisovati recepte, kar je bilo mišljeno bolj kot hobi. V zadnjih letih se je snovanje receptov spremenilo v službo, v katero vsak dan hodi s širokim nasmehom. Sašo Šketa, ki se ga morda spomnite iz ene od prejšnjih sezon slovenskega MasterChefa, te dni pripravlja kar dve novi kuharski knjigi. Pogovarjali smo se o tem, kako je videti življenje, ki ga spremlja na stotine receptov.
Dobra hitra hrana, ki bo prihodnji mesec izšla v samozaložbi, bo peta spod njegovega peresa. V njej bo 82 receptov za vse priložnosti. Tu bodo, pravi sogovornik, »hitra kosila, poznodopoldanske malice, vegi in mesne jedi, solate, dobrote na žlico, prigrizki in sladice. Izbral sem jedi, ki jih pogosto pripravljamo pri nas doma. Od okusnega in polnovrednega obroka ob koncu dolgega delavnika do petkove zabave s prijatelji ali crkljanja v dvoje pred televizorjem. Pokril sem prav vse priložnosti s preizkušenimi recepti, ki so me navdušili skozi čas.«