OKUSNO

Recept Barbare Kaučič: sladko zelje

»Najraje kuham zelje, in to po maminem receptu. Kuham že od osnovne šole, naučila me je mama.«
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Barbara Kaučič je s partnerjem Primožem Porento doma na kmetiji pr' Tončk, to je v Žabnici (Mestna občina Kranj). Vodi jo Primožev oče, ki mu pridno pomaga mladi rod. »Na Sorškem polju, tu blizu domačije, imamo predvsem krompir, nekaj je tudi druge zelenjave,« povesta mlada sogovornika in dodata, da zelenjavo prodajajo na domači kmetiji. Nekaj je prodajo tudi na gorenjskih tržnicah, v zadnjem obdobju pa pripravijo tudi zabojčke zelenjave in jih Gorenjcem dostavita na dom. Nam je ta dan recept za sladko zimsko zelje zaupala Barbara Kaučič, mamica še ne eno leto stare deklice. Fizioterapevtka po izobrazbi po rodu ni iz teh krajev, temveč jo je pred dvema letoma ljubezen iz domače Prlekije pripeljala na Gorenjsko. »Najraje kuham zelje, in to po maminem receptu. Kuham že od osnovne šole, naučila me je mama,« z nasmeškom na licu pove kuharica tega tedna, ki je za bralce Okusov zapisala preprost in poceni, a odličen družinski recept za sladko zelje – ta jed je naravnost odlična izbira za dni, ki sledijo krofom in drugim ocvrtim pustnim dobrotam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije