SLASTNO

Recept Polone Virnik Karničar: palačinke s skuto

V teh spremenjenih razmerah Polona kuha po naročilu in za prevzem.
Fotografija: Polona Virnik Karničar FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Polona Virnik Karničar FOTO: Osebni arhiv

Brez pretiravanja lahko zapišemo, da je Polona Virnik Karničar odlična kuharica, ki na starodavni Šenkovi domačiji na Jezerskem, postavljeni pred več kot petsto leti, ohranja domače jedi. V njenem loncu se radi zavrtijo odlični po koroško pripravljeni ajdovi žganci z ajmohtom ali golaž s kruhovimi knedlji. Za posladek pripravi nepozabne buhtlje z domačo slivovo marmelado, v krušni peči pa rade volje zapeče prismodule, ki bi jim lahko rekli kar kmečke pice, saj krušno testo namaže s kislo smetano in posuje z ocvirki ali domačimi zelišči. A ne obvlada samo kuhalnice: že kot 18-letno dekle se je z Drejcem Karničarjem (s katerim sta si pozneje ustvarila družino, skupaj pa na starodavni domačiji gradita tudi turistično zgodbo) povzpela na Mont Blanc. In še to: v žepu ima vsestranska Jezerjanka kar dve diplomi – eno z ekonomske fakultete, drugo pa je pozneje napisala na biotehniškem centru v Naklem.« Takole smo v Slovenske novice zapisali pred štirimi leti, in še danes drži. Novo pa je, da v teh spremenjenih razmerah Polona kuha po naročilu in za prevzem. Lačne njenih domačih jedi je ravno ta teden prosila, naj s seboj prinesejo embalažo, saj se trudijo na Šenkovi domačiji biti čim bolj ekološki. Pred kratkim je obudila star recept, saj je pekla palačinke s skuto. Navodila za pripravo te odlične, a že kar nekoliko pozabljene jedi je z veseljem zapisala za današnje Okuse.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije