OKUSI

Recept Rolanda Kolenka: ajdova zlejvanka

Med enim od letošnjih obiskov Gorenjske nam je zaupal recept za ajdovo zlejvanko.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Roland Kolenko od leta 2013 z ženo Metko v Gornji Bistrici, to je pri Črenšovcih in le nekaj kilometrov od Banovcev, vodi prekmursko Mlinarstvo Kolenko. Mlinarsko tradicijo, ki domačijo spremlja že od leta 1938, je nasledil od očeta Antona. Kot rad pove, so vse surovine s »prekmurskih kmetij in so prav tako pridelane z ljubeznijo, do okolja in ljudi prijazne«. Na domačiji sta dva mlina – leseni iz leta 1948 je rezerviran za ekološko pridelana žita. Poleg moke iz redne in eko linije Mlinarstvo Kolenko ponuja še različne kaše, zdrobe ter bučna, lanena in sezamova semena pa še kaj bi se našlo. V novih časih Roland z ženo redno potuje po Sloveniji, saj izdelke po naročilu pripelje v različne dele naše domovine. Med enim od letošnjih obiskov Gorenjske nam je zaupal recept za ajdovo zlejvanko, ki ga objavljamo danes. Za to jed pripravi posebno mešanico ajdove in bele moke – ker je razmerje med vrstama moke strogo varovana skrivnost, bomo podali le okviren način, kako mešanico pripravimo doma.



...
...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije